Вие сте тук
Начало > Спорт > МАЛКА ОБЩИНА С ВЪЗРАСТНО НАСЕЛЕНИЕ ОТКРИ СТАДИОН ЗА МИЛИОНИ

МАЛКА ОБЩИНА С ВЪЗРАСТНО НАСЕЛЕНИЕ ОТКРИ СТАДИОН ЗА МИЛИОНИ

 

Във видинското Ново село  откриха модерен спортен комплекс, изграден по европейски стандарт с финансовата подкрепа на ЕС. Стойността на съоръжението е 5,7 млн. лв., осигурени по евро програма. Комплексът е разположен върху 38 дка и в него влизат стадион с изкуствена тревна настилка, лекоатлетическа писта с 4 състезателни коридора и трибуни със 700 зрителски места.

Освен това има още игрища за баскетбол, волейбол, минифутбол и тенис на корт, открит плувен басейн, два паркинга, сервизни помещения и пречиствателна станция за отпадни води. Спортният комплекс тържествено откриха  областният управител на Видин Момчил Станков и от кмета на Ново село Георги Стоенелов.

novo-selo

Комплексът за милиони се намира в най-бедния регион на България, а именно Северозападния. Това е най-модерното и голямо съоръжение на територията на област Видин. По последни данни на НСИ в община Ново Село живеят 3012 души. Самият административен център се намира на 23 км. от Видин.

Футболният отбор на град Видин „Бдин 1923“ се състезава във „В“ Северозападна  група на България, а домакинските си мачове играе на стадион „Георги Бенковски“ в града. Ново село село няма футболен отбор, защото няма кой да го спонсорира, а и в общината няма хора които да играят в отбора. Данните от последното преброяване на населението от 2011 година сочат, че в община Ново село са най-много жителите над 50 години, а именно 80% от живущите 3000 човека. Изводите оставяме на вас.

Top
>