Вие сте тук
Начало > Събития > МАРТИНА ОТ ICE CREAM ДЕФИЛИРА С РОКЛЯТА НА КЛЕОПАТРА В АЛБЕНА

МАРТИНА ОТ ICE CREAM ДЕФИЛИРА С РОКЛЯТА НА КЛЕОПАТРА В АЛБЕНА

Красивата Мартина от Ice Cream ще влезе в ролята на Клеопатра на 16-тата Модна Фиеста Албена.

Клеопатра е египетска владетелка, живяла през I в. пр.н.е. Името й е с гръцки произход и означава „Бащина слава“.  Според литературния критик Харолд Блум тя е „първата световна знаменитост“. Още от малка се проявявала като изключително умна. Била добра математичка, говорела седем езика и имала добър търговски нюх.

Роклята, реплика на оригиналната на Клеопатра, с която ще мине Мартина Иванова през сцената на театъра на хотел „Калиакра”, е осигурена лично от египетската посланичка н. пр. Манал ел Шинауи, споделя продуцентката на фиестата Мариана Аршева.

Идеята е, че красиви жени е имало още в древността, една от тях е Клеопатра, символ на силата и стила на тогавашния свят. Облеклата са подчертавали красотата на жената и тогава и сега, но тя, жената трябва да се поддържа и да развива това, което й е дадено от Господ, както е правила Клеопатра.

Не е случаен и факта, че тази година се навършват 90 години от развитието на българо-египетските отношения и от подписването на дипломатическите отношения между България и Египет. За рожден ден се смята датата 4 февруари, но честванията продължат през цялата година.

След Клеопатра, шоутата от 16 години Модна Фиеста Албена, продължават до края на седмицата, където съвременните амазонки ще покажат красиви тела, облечени със секси бански и летни колекции.

Top
>