Вие сте тук
Начало > Музика > МИШО ШАМАРА СЕ ЗАВРЪЩА, ТРЪГВА НА ТУРНЕ С „ГУМЕНИ ГЛАВИ“

МИШО ШАМАРА СЕ ЗАВРЪЩА, ТРЪГВА НА ТУРНЕ С „ГУМЕНИ ГЛАВИ“

misho-shamara мишо шамара

Емблематичният рап изпълнител, който от няколко години живее и работи в САЩ, си пристига през лятото. Причината е, че титулярният състав на групата „Гумени глави“ се събира и тръгва на турне.

„Гумени глави“ в оригинален състав – Мишо Шамара, Вальo Кита и диджей Дидо Ди, имат концерти в България през август 2023 година. Към шоуто ще се включат и някои от най-популярните артисти на „Ар енд би рекърдс“ плюс гост музиканти и певици“, обявиха в официално съобщение от формацията.

Турнето ще продължи един месец, а началото ще бъде поставено на 5 август с концерт на пристанището в Бургас.

„Гумени глави“ е създадена през 1994 г. Изпълнителите продават 120 000 копия от дебютния си албум „Квартал 41“, което ги прави „бащите“ на българската рап сцена. В началото на новия век след редица скандали проектът замря, а Мишо Шамара емигрира в САЩ.

МИШО ШАМАРА СТАНА АМЕРИКАНЕЦ

„Ние живеем там. Просто тук идваме да видим близките си. Никой не може да избере къде да се роди. Ако беше така, всеки щеше да се е родил в Америка“, коментира Шамара, който се е установил със семейството си отвъд океана, пише България днес.

След четвърт век прекъсване през септември миналата година Мишо Шамара, Вальo Кита и диджей Дидо Ди се срещнаха за общ проект. Събирането на тримата заедно предизвика огромен фурор и вероятно затова се появява идеята за лятно турне. От „Гумени глави“ са готови да възродят емблематични песни като „Никой, никъде“, „Даниела“, „Лятото е супер“, „Аз съм лош“ и може би най-известното им парче – „Фенки, фенки“.

Top
>