Вие сте тук
Начало > Новини > Интервю > МИСТЪР БЪЛГАРИЯ: ОТИВАМ И НА МИС СВЯТ

МИСТЪР БЪЛГАРИЯ: ОТИВАМ И НА МИС СВЯТ

Калоян Михайлов е роден през 1996 година в София. Бивш тенисист и бъдещ студент по право. Избран е за Мистър  Свят България. Неотдавна се завърна от Великобритания, където взе участие в най-престижния конкурс за красота при мъжете Мистър Свят. Дни след това гостува във „Famous VOX“, където в откровен разговор   разказа за конкурса, семейството и спорта.

-Преди дни се завърна от Великобритания. Как премина конкурса?

-Дадох най-доброто от себе си, доволен съм, въпреки че не успях да се класирам сред първите десет. Участвахме 47 човека от целия свят. Това не беше като конкурсите у нас – да дефилираш като модел. По-скоро приличаше на риалити, продължи 12 дни, през които имахме спортни предизвикателства, трябваше да приготвяме омлет, да разнасяме дървесина из зелените площи в Саутпорт. Бяхме разделени на 4 отбора, аз бях част от зеления. Завързах много приятелства.

калоян-Само познанства и приятелства ли ти даде този конкурс?

-Не, даде ми доста опит. Аз нямам много в сферата на моделството, видях как стоят нещата, оказа се, че не е толкова сложно. Запознах се с президента на Мис и Мистър Свят Джулия Морли, с която проведох разговор, снимахме се. Създадох контакти и с много хора от световния шоубизнес.

-Какво ти казаха тези хора?

-Бяха доста впечатлени от мен, защото България все пак е малка страна. Испанецът и представителите от Южна Америка бяха с преводачи, а аз си говорих доста свободно на английски език. Човекът, който ни провеждаше интервютата остана приятно изненадан и от моя хумор. Ирландецът е професионален модел, но остана извън първите десет, германецът също. Радвам се, че ми се даде възможността да почерпя този опит и да направя тези контакти.

-Как се стигна до избора ти да представиш България?

-Попаднах на кастинга съвсем случайно, никога не съм имал амбиции да бъда модел. Досега съм се занимавал главно със спорт. Една вечер бях излязъл да разпусна с приятели, срещнахме се случайно с лицензианта на конкурсите Мис и Мистър Свят за България Страхил Гановски, който ми предложи да се включа в кастинга. В първия момент не бях сигурен, бях предубеден, но все пак отидох.

калоян -Сега мнозина ще си кажат, че след като лицензиантът те е поканил, победата ти е била в кърпа вързана.

-Не знам какво ще си кажат, но предполагам, че той е поканил и други хора. Аз нямаше как да зная за този конкурс иначе, защото не съм в тези среди. Момчетата, които си следят конкурсите, са се записали сами. Имаше жури, което е преценило, че имам качествата и   владея добре английски език.

-Голяма ли е разликата между конкурсите за красота у нас и по света?

-Към женския конкурс интересът е по-голям. У нас не се забелязва огромен интерес към мъжките конкурси за разлика от другите страни. Организаторите на Мистър Свят се постараха да ни покажат качествата, а не просто да дефилираме. Разликата е в това, че там можеш да представиш потенциала си, докато тук трудносе  добива представа за кандидата.

-Неотдавна в София се проведе Мистър България. Около него се заформи скандал, беше обявена огромна сума и участие в Мистър Свят като награда. Оказа се, че това не е истина. Успя ли да го проследиш?

-След като спечелих Мистър  Свят България разбрах, че се е състоял друг конкурс, както и че е имало проблеми и разминавания, предизвикани от организатора. Не съм запознат с детайлите, но е очевидно, че нещата не са много добре и конкурсът е кух. Отиваш, печелиш, обещани са ти някакви неща, а накрая не получаваш нищо, това е една измама.

-На теб беше ли ти организирано участието в Мистър Свят?

-Да, разбира се, става въпрос за официален конкурс все пак. След като съм спечелил конкурса, се полага да ми е осигурено всичко, така и беше. Това е и нормалното, а не да се дават големи обещания и накрая нищо. Това, което направи Страхил Гановски, е правилното. Не съм имал никакви недоразумения. Човек сам може да си направи сметката кой конкурс е истински, след като аз участвах в Мистър Свят.

калоян


-Малко след като те избират за Мистър Свят България сестра ти става Мис  Свят България?!

-Честно казано тя се яви благодарение на мен. Не бях запознат дали има Мис България, все пак не се интересувам от нещата в хайлайфа. Моите интереси са свързани със спорт, политика, новини.. След като разбрах, че има такъв конкурс й предложих да участва, защото това не е просто кастинг за красота.

калоян 3Тя е завършила международни отношения в Лондон, занимава се с благотворителност, има телевизионни изяви, може да говори пред публика. Послуша ме и се яви, стигна до финала и журито я избра за победител. Появиха се спекулации, разбира се. Но все пак имаше 12-членна комисия, в която аз не участвах. Моята роля беше да наградя момичето, което победи. Звучи несериозно едно 20-годишно момче да повлияе на хора, които толкова години са в тези среди.

кал-С пари всичко се постига.

-Малко е нереално аз да съм платил. Не знам дали си забелязал, но в България победителите винаги са упреквани. Иначе мъжкият конкурс е съвсем различен от женския, журито също беше различно. Между другото Александър, който представи САЩ на Мистър Свят  покани всички момчета от отбора във Вашингтон, където ще се проведе Мис Свят, на техни разноски. Не е изключено в края на годината и аз да отида със сестра си.

-Тоест Мистър България ще отиде и на Мис Свят?

-Да (смее се) надявам се да е интересно. Очаквам конкуренцията да е свирепа, все пак 140 държави участват, при жените завистта е по-голяма. При нас нямаше конфликти, вечеряхме си заедно. Последните няколко дни репетирахме за финала, танцувахме доста.

калоян 5-Прави ми впечатление, че медиите не ви нападат със сестра ти. Досега винаги победителите са били обвинявани,  мъжете, че са с различна сексуалност, а жените, че са спали с някого, че са грозни или глупави. При вас е различно, дори жълтите медии ви определят като умни и красиви. На какво се дължи това според теб?

-Явно така са преценили хората, които са правили репортажи за нас или сме разговаряли, давали сме им интервю. Може би това се дължи на възпитанието, което дължим на родителите си.

-Какви хора са те?

-Двамата са адвокати, баща ми се занимава с наказателно право, и двамата са с две висши образования, страхотни хора, на които дължа страшно много.

-Ти си тръгнал по техния път!?

-Да, аз съм последната надежда, сестра ми не пожела да се занимава с право. Все пак мъж адвокат е по-сериозно. Естествено, че има и добри жени юристи, но хората предпочитат по-силния пол. Това, че и двамата ми родители са юристи, ще ми е в помощ, ще ми дадат ценни съвети, както и клиенти. Много по-трудно е в противен случай. Винаги са ме подкрепяли, когато съм играл тенис. След като завърших средно образование реших да си дам година пауза, за да реша какво искам да уча, нямаха нищо против. Други родители биха ми казали да не губя време, а веднага да запиша нещо. Не се възпротивиха и когато им казах, че искам да участвам в Мистър  Свят България.

-Това значи ли, че си разлигавен и мамино синче?

-Не, не съм разлигавен, защото те успяха да спазят един много добър баланс. Голяма заслуга има и спортът. Когато трябва да станеш в 7, за да закусваш и отидеш на тренировка, след това да обядваш и пак да тренираш. Много държа на спорта, той ме дисциплинира и ми даде приятели за цял живот.

калоян тенис-Кое те отказа от спорта?

-Когато бях на 16 години пораснах бързо, винаги съм бил висок, но за една година височината ми нарасна с 15 см. Започнах да имам проблеми с кръста, влязох в един омагьосан кръг – физиотерапия, ходих на ядрено магнитен резонанс, оказа се, че имам протрузия, което е преди дискова херния, в каквото прерасна след това. Повече от година не можех да се обръщам в леглото, да се обличам. След това поднових тренировките, но не беше същото. Станах на 17, трябваше да се преориентирам към мъжкия тенис, а разликата е огромна, а конкуренцията убийствена.

-Съжаляваш ли?

-Да, естествено. Като малък гледах Уимбълдън и си мечтаех да бъда там. В един момент трябва да се примириш с реалността. Не съжалявам, че прекарах детството си на кортовете, все още обичам този спорт и в свободното си време играя.

*Никаква част от това интервю не може да бъде копирана, преписвана и разпространявана без изричното споменаване на Secret.bg с хиперлинк!!!

2 thoughts on “МИСТЪР БЪЛГАРИЯ: ОТИВАМ И НА МИС СВЯТ

Comments are closed.

Top
>