Вие сте тук
Начало > Спорт > НАД 30 ХИЛЯДИ ФЕНОВЕ АПЛОДИРАХА ОТКРИВАНЕТО НА ПИСТА РУСЕ

НАД 30 ХИЛЯДИ ФЕНОВЕ АПЛОДИРАХА ОТКРИВАНЕТО НА ПИСТА РУСЕ

Над 30 хиляди почитатели на бързите коли аплодираха откриването на неделния шампионат „Grand Prix Ruse 2016“ от кмета на община Русе Пламен Стоилов, който поздрави организаторите на мащабното събитие. Това е трети кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут.

„Община Русе ще продължава да подкрепя автомобилния спорт в града, за да може да се развива и утвърждава. Благодаря на организаторите и на един успешен русенец – Росен Даскалов, който създаде автомобил, разнесъл славата на България по света“, каза кметът.

Показва се „ПИСТА РУСЕ МАРШАВЕЛОВ РУМЕН ДУНЕВ.jpg“Показва се „ПИСТА РУСЕ МАРШАВЕЛОВ РУМЕН ДУНЕВ.jpg“Показва се „ПИСТА РУСЕ МАРШАВЕЛОВ РУМЕН ДУНЕВ.jpg“Вече 40 години „Писта Русе” има водещо място в спортния календар не само на града, но и на автомобилизма в България.

ruseПловдивчанинът Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10 изпревари основните си конкуренти Илия Царски и Румен Дунев в първия кръг на състезанието днес.

Пилотът на КА-2 Рейсинг спечели първата позиция в клас „Макси“ в една от двете квалификации в събота. В първата от тях той бе най-бърз на пистата, а във втората подобри времето си и слезе до 1:21.380 мин. Втори на 0.145. остана Илия Царски (Мицубиши Лансър Ево 9), а трети на 1.4 сек бе Румен Дунев (Мицубиши Лансър Ево 9).

В клас Туринг пръв в квалификациите бе Станислав Паришков (Опел Кадет) с време 1:29.706 мин, последва го Стоян Апостолов (Елена Тим) с Хонда Сивик (+2.966 сек) и Иван Влъчков с Хонда Сивик от КА2 Рейсинг Тим (+4.310 сек). В клас Спорт първо се наложи Ерменко Ерменков, следван от Иван Михайлов и Михаил Симеонов.

Над 30 хиляди русенци и гости на града станаха свидетели на надпреварата, превърнала Дунавската столица в Монако на Балканите.

Top
>