Вие сте тук
Начало > Новини > Интервю > ПЕТЯ РАДЕВА: АЗ СЪМ ТЕКСТОВЕТЕ, КОИТО ПИША

ПЕТЯ РАДЕВА: АЗ СЪМ ТЕКСТОВЕТЕ, КОИТО ПИША

Петя Радева е една от най-актуалните текстописци. Родена е на 6 юни 1987г., в момента живее в Самоков. Работи с голяма част от звездите в попфолк жанра – Анелия, Ваня, Ерос, Джена, Тони Стораро и други. Създател е на култовите заглавия „Гот ми е“, „Приятели от класа“ и още много, които се превърнаха в хитове.

-Петя, в началото искам да те поздравя за всички готини текстове, представени до момента чрез попфолк изпълнителите, с които работиш. Напоследък голяма част от тях  ти се доверяват. Имаш ли някаква тактика или просто залагаш на текстовете, които им предлагаш?

-Няма тактика при мен, но има емоция. Мисля, че точно тя е водеща и ни помага нещата да се случват и то положително. Каквото и да правим, трябва да влагаме чувства. Така поне мисля аз. Та, ако тактика можем да наречем това, че се влюбвам в песните, които пиша, значи съм добър тактик.

-Всъщност нека уточним, че работата ти в музикалния бизнес стартира със Сиана и „За големия“. Разкажи как се запознахте с нея и как протече работата Ви?

-О, за Сиана мога да говоря много. Точно тя и Даниел Ганев са хората, които ме видяха, когато бях невидима за другите и винаги ще са ми на сърце. С нея се запознахме чрез така добре познатия ни Фейсбук, аз я потърсих, но някак си много бързо се усетихме и сближихме.  Няма как да отговоря на такъв въпрос „Как протече работата ми със Сиана“, защото това не беше работа, а удоволствие. Тя е прекрасен човек и наистина освен суперлативи, за нея няма какво друго да кажа и съм напълно честна.

13220940_795033917263489_1790898597455296720_n-Има ли изпълнител, от който си останала разочарована?

-Не, няма. Напротив! С много от тях поддържаме приятелски отношения, а и аз много държа на това, когато си свършим работата да се споменаваме с добро. Надявам се да постигам точно това.

-За доста голяма част от меломаните е интересно кой текст е писан най-дълго време?

-Ами честно казано, ако усетя дадената ми песен, пиша доста бързо, така че всичките ми песни до сега са писани за кратък период. Може би с Анелия обсъждахме „Гот ми е“ по-дълго време, но тук говоря за дни, което не може да се счете за дълъг период. Обсъждахме, тя ми помагаше, подсказваше ми емоции, а аз ги изразявах в думи, Анелия е един истински професионалист и човек, който знае какво иска, а това няма как да не помага във всичко.

-А има ли такъв от представените до момента, който да е лично свързан с теб?

-Тепърва ще излизат такива проекти. И съвсем скоро очаквам един такъв. Но като се замисля, всички минаваме през какви ли не етапи, че спокойно мога да кажа, че намирам себе си в текстовете ми. И „Гот ми е“, и „Луд“-а съм била по разни хора, „За големия“ съм пускала поздрави, за големите лъжи и предателства. „На сантиметри“ съм била от щастието, но съм го нямала, но след това съм го намирала. И „Приятели от класа“ съм имала, така че хайде да не изброявам всичките си текстове. Да, аз съм текстовете, които пиша!

-Трябва да имаш голямо вдъхновение, за да сътвориш един текст. Кое е твоето?

-Ами както казах, мен ме вдъхновяват самите песни, които ми изпращат. Всяка носи различна емоция и чувството да обличаш мелодията с текст, е уникално! Аз обичам музиката, обичам това което правя и мисля, че съм една късметлийка.

11219619_706371696129712_5753372797250303865_n-Би ли ни издала малка част от това, което подготвяш в момента и кога предстои да бъде изпято?

-Няма как да издам това за кой или какво пиша, но мога да кажа, че през следващия месец ще излязат няколко мои неща, всяка песен ми е скъпа и си чакам с нетърпение.

-Лятото дойде. Мислиш ли да се отдадеш на творческа пауза, за да оставиш мислите на спокойствие и да си починеш, и къде ще бъде твоята лятна ваканция?

-Ами за сега не знам къде ще бъде моята ваканция, защото още е рано за нея. Със сигурност ще презаредя батерията!

Top
>