Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > НАУМ ШОПОВ Е БЕСЕН, ТОЙ Е ТРЯБВЯЛО ДА ИГРАЕ КНЯЗ БАЯН

НАУМ ШОПОВ Е БЕСЕН, ТОЙ Е ТРЯБВЯЛО ДА ИГРАЕ КНЯЗ БАЯН

наум шопов naum shopov

Наум Шопов, прочул се като д-р Тасев в „Откраднат живот“, е трябвало да се превъплъти в ролята на Баян в сериала „Войната на буквите“ по БНТ. Това разкри внукът на легендарния Наум Шопов и син на Христо Шопов.

„Наистина имах подобен разговор. В периода на снимките обаче вече имах поет ангажимент, затова и не продължихме по-натам“, сподели Наум, който съвсем скоро ще влезе в ролята на водещ в предаването „Ергенът“ по Би Ти Ви.

Именно заради това се налага Шопов да откаже предложението на екипа, научи „България Днес“. Снимките на най-нашумелия в момента роден сериал започнаха в разгара на месец юли. Тогава студията на „Ню Бояна“ се превърнаха в средновековен декор, а младият Даниел Върбанов тръгна по следите на изгубените древни български букви.

Още с появата на първия си епизод „Войната на буквите“ предизвика коментари от противоречиви мнения, а именно екранният Баян се превърна в сензация.

ЕТО ГО ГАДЖЕТО НА БАЯН ОТ „ВОЙНАТА НА БУКВИТЕ“

Макар да не е професионален актьор, Наум Шопов натрупа солиден опит на снимачната площадка. След няколко заснети сезона на „Откраднат живот“ и изявата си на водещ, той грабва вниманието на екипа на продукцията, в която участват имена като Захари Бахаров и Теодора Духовникова.

Бързо обаче се разбира, че съвместна работа е невъзможна. Наум има подписан договор, а снимките на предстоящия сезон на шоуто за необвързани започват в края на лятото в Турция.

„Тогава ме хвана яд, сега още повече“, не крие Шопов и признава, че е фен на сериала. Гледал е всички епизоди и не разбира вълната от критики и свръхвисоки изисквания към заснетата продукция, която според него е заснета на много високо ниво.

ДАНИЕЛ ВЪРБАНОВ ОТ „ВОЙНАТА НА БУКВИТЕ“ КРИЕ, ЧЕ Е СИН НА МИНИСТЪР

„Екипът ни желае да направи един съвременен поглед към миналото. Чрез актьорската игра и чрез начина на снимане ще успеем да направим сериала леснодостъпен за аудиторията и ще разкажем историята в дълбочина“, сподели режисьорът Виктор Чучков в началото на снимките. След трети епизод като режисьор освен Чучков се включи и Зоран Петровски.

Според сценаристката Теодора Маркова ролята на Баян е водеща от самото начало, затова от особено значение за екипа е било кой ще се въплъти в нея. След като откриват младия Даниел Върбанов, продуцентите бързо се убеждават, че той е най-подходящият.

Top
>