Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ОХА: НИКИ М. КУПУВА НАЙ-СКЪПАТА КЪЩА В БЪЛГАРИЯ

ОХА: НИКИ М. КУПУВА НАЙ-СКЪПАТА КЪЩА В БЪЛГАРИЯ

niki-mihailov

Синът на доскоршния шеф на БФС Борислав Михайлов – Николай купува най-скъпия имот в страната. Къщата в емблематичния и суперскъп квартал на София „Бояна“ се продава от началото на годината за рекордните 3,6 милиона евро и след десетки огледи от куп платежоспособни бизнесмени, политици и чужденци, вече е почти в ръцете на резервата в националния ни отбор.

Палатът, разположен на цели 2 декара в полите на Витоша, е изключителен със своя интериор, ландшафт и с възможностите, които предоставя за бизнес. Сградата бе представена дори в едно от броевете на престижното издание „Ню Йорк Таймс“, а архитектурата е многократно награждавана от различни организации.

По наша информация началото на преговорите за луксозния имот с Ники Михайлов е започнало в края на лятото, преди да гръмне расисткият скандал и преди татко му да загуби сладкия си пост в БФС, пише Lupa.bg. Синът му находчиво се опитал да свали от цената, но брокерите, занимаващи се с продажбата на къщата бързо го убедили, че това е златна инвестиция в бъдещето и че предвид огромния балон в цените на недвижимите имоти в столицата, сумата е крайна.

Не е тайна, че вратарят от години се занимава не само с футбол, но и с недвижими имоти и покупко-продажба на автомобили като собственик на фирмата „Гранде-НМ“ ЕООД. В момента той продължава да я движи, макар в търговските регистри тя формално да се управлява от неговия ортак 24-годишния Павлин Николов. Малката Перука не крие слабостта си към кв. „Бояна“, където е и Домът на футбола.

През 2017 г. инспектори от Националната агенция за приходите (НАП) влязоха на проверка в неговия бар „Гранде“ в базата на БФС, което е негова собственост именно чрез тази фирма.

Комплексът беше открит на 17 ноември 2016 г. Базата, включваща футболни терени, многофункционална спортна зала, административна сграда и хотел, е на стойност 10 млн. евро. Почти цялата сума – 9.5 милиона, беше отпусната по програми на УЕФА и ФИФА, а останалата част дойде от бюджета на БФС.

Явно втората крупна инвестиция на 31-годишния футболист след покупката на бара, пак ще е в Бояна. Този път обаче не за няколко хилядарки, а за няколко милиона. Запознати с преговорите за палата твърдят, че парафите и за продажбата от собствениците ще бъдат положени до няколко седмици и сделката ще бъде факт преди Нова година. Не е ясно обаче дали синът на футболната ни легенда от САЩ ’94 я води сам или ще я сключи отново чрез свои подставени лица.

Ако стане собственик на най-скъпата къща у нас, той ще се радва на невероятна гледка към Витоша и целодневно слънчев двор, камина с височина 2 метра, панорамна трапезария, луксозно обзаведена кухня, скрита зад плаващи панели с електронно управление на всички уреди.

Top
>