Вие сте тук
Начало > Спорт > ОЛИМПИЕЦЪТ, КОЙТО ПЛЕТЕ, ИМА МЪЖ И ДЕТЕ (СНИМКИ)

ОЛИМПИЕЦЪТ, КОЙТО ПЛЕТЕ, ИМА МЪЖ И ДЕТЕ (СНИМКИ)

том дейли tom daley

Той седи спокойно, с маска, с екип на Великобритания и… плете. Той е Том Дейли и е олимпийски шампион в скоковете във вода по двойки от 10-метрова платформа.

Но защо Том предпочита да прекарва времето си с игли в ръце? Отговорът се оказва прост и толкова трогателен, че трябва да го научите.

Изработването на плетива кара 27-годишния спортист да се справя по-добре със стреса около тренировките. „Плетенето не ми дава да полудея през целия този процес. Обичам да плета, да бродирам, да изработвам неща“, казва той.

Със своето странно хоби Том успява да набере средства, които дарява на организации, които помагат на болни от рак и се борят с коварното заболяване. По този начин британецът се справя и със загубата на баща си. През 2011 г. Робърт Дейли напуска този свят заради тумор. Само няколко дни преди 17-тия рожден ден на сина си.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Tom Daley (@tomdaley)

Наскоро Том дари близо 6000 паунда за борба с болестта, продавайки свои плетива.

И ако си мислите, че само необичайното занимание на британеца го прави вдъхновител, лъжете се! Том е дете-чудо. Той участва за четвърти път на олимпийски игри! На 13 е част от британските олимпийци за най-авторитетния спортен форум в Пекин. На 15 става световен шампион в скоковете във вода! В своята колекция нашият герой има и две бронзови отличия – от Лондон 2012 и Рио де Жанейро 2016.

Освен това Том е от малкото спортисти, които разкриват нетрадиционната си сексуална ориентация. От 2017 г. той е женен за сценариста, носител на Оскар, Дъстин Ленс Блек. Двамата имат син. Роби е роден през 2018 г. от сурогатна майка.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Dustin Lance Black (@dlanceblack)

Именно малчуганът получава най-много внимание от олимпийския шампион, който често му плете дрешки.

Top