Вие сте тук
Начало > Музика > ПАЙНЕРА ПРАВИ КОНЦЕРТ СЪС „СИГНАЛ“

ПАЙНЕРА ПРАВИ КОНЦЕРТ СЪС „СИГНАЛ“

сигнал

Митко Пайнера ще забавлява българите в Чикаго с онлайн концерт на емблетачината група „Сигнал“. Изявата е насрочена за 8 ч. сутринта в неделя, за да може сънародниците ни да започнат купона в полунощ местно време.

Инициативата на „Пайнер“ е да организира концерти на живо на български изпълнители, които чрез видео от София да радват с песните си сънародниците ни зад граница. В средата на февруари първи Теди Александрова и Емрах изнесоха онлайн концерт за българите в Чикаго и пожънаха успех. След тях през март в това начинание се впуснаха Анелия, Галена и Роксана. А ето че на 11 април идва ред на Йордан Караджов и група „Сигнал“.

„Не съм голям почитател на онлайн концертите, защото ми се губи връзката с публиката. За мен е важно да се гледаме в очите. Ще пеем около един час за хора – очакванията са за около 250 души, които ще бъдат събрани в клуб. Не знам дали има смисъл от подобни изяви, но се съгласих“, коментира пред „България Днес“ Караджов. Той признава, че след толкова месеци на изолация се създава едно усещане на отвикване да се свири и пее пред истинска публика.

Онлайн концертът на „Сигнал“ няма да мине без „Може би“, „Спри се“, „Липсваш ми“, „Сляп ден“, „В друго време, в друг свят“ и други техни хитове, които забавляват няколко поколения.

ЛЕГЕНДИТЕ ОТ “СИГНАЛ” НА ПОХОД СРЕЩУ ЧАЛГАТА

„Правим песни повече от четири десетилетия, дано отново имаме възможност да ги пеем на живо, тъй като пандемията от коронавирус ни отне тази възможност“, каза още пред вестника Караджов.

„Пандемията не е по-силна от рокендрола! Преживяхме интересен период, в който срещите с публиката ни бяха отнети, но социалната дистанция като че ли ни сближи повече от всякога и изостри липсата към малките неща – удоволствието от споделения концерт с приятели, от това да напуснем дома си без страх и да се движим свободно“, разясни позицията си фронтменът на „Сигнал“, в която са още Владимир Захариев, Александър Мариновски и Георги Янакиев.

Top
>