Вие сте тук
Начало > FAMOUS > ПЕТЯ ДИКОВА ОЩЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪВЗЕМЕ

ПЕТЯ ДИКОВА ОЩЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪВЗЕМЕ

петя-дикова

Сломена от внезапната смърт на най-близкия си човек в телевизията е дъщерята на актрисата Аня Пенчева и журналиста Сашо Диков – Петя Дикова. Пипи, както я наричат близките ѝ, преди дни се прости с продуцента на предаването си „Култ“, с което тя стартира в ефира на Би Ти Ви преди 7 години.

Емил Дилчев – човекът, поканил я да бъде лице на развлекателния формат, си отиде на 42 г. от скоротечен рак. Всички негови колеги от телевизията бяха потресени от черната вест, а няколко часа след като новината обиколи тв средите, Петя изля душата си с трогателни слова в личния си фейсбук профил.

„Емо Дилчев! Той беше най-близкият ми приятел в телевизията. Само с него можех да се смея и с глас, и през сълзи. Когато ми се обаждаше през последните месеци, знаех, че пак ще ме разсмее, и с нетърпение чаках следващата ни среща. Споделяхме си, изслушвахме се, ходехме си по къщите, обядвахме (често и вечеряхме – аз де, той по-малко), обиколихме половината свят… С Емо, Теди и Мартин прекарах някои от най-хубавите ми мигове. Това са приятели, които се срещат рядко. И Емо е такъв – изключителен. Той е един от най-деликатните, коректни и добри хора в тази иначе сурова професия.

Емо направи някои от най-запомнящите се и наистина ексклузивни интервюта с български звезди. Или както обичахме да се шегуваме – репортажите бяха „заснемати“, мен ме „гримирваха“, а после обичахме да „монтирваме“, „Винаги двама, винаги….“

Вярвахме, че „За да ви показваме нещо, значи то е интересно“, и затова така завършваше COOL…T – предаването, което Емо направи преди 7 години. Спомням си как в първите ми дни в Би Ти Ви все се оглеждах и се надявах да е на смяна (тогава още беше асистент-режисьор), защото все ще се помайтапим, все ще се посмеем и ще свършим работата качествено и с лекота. И сега настръхвам дали не съм допуснала някоя грешка, за да не го изложа – той владее всички правила на граматиката и правописа в българския език – както отива на всеки филолог.

Емо ме научи на много ценни истини за занаята ни, за българската естрада и за живота. В последния ни разговор по телефона ми даде един от най-ценните житейски съвети, който обещавам да спазя“, пише Петя, за да се сбогува с продуцента на предаването си, което тя временно не води, докато е по майчинство.

Top
>