Вие сте тук
Начало > Музика > ПРЕСЛАВА СЕ СТРЕСНА ОТ МИЖАВ ИНТЕРЕС?

ПРЕСЛАВА СЕ СТРЕСНА ОТ МИЖАВ ИНТЕРЕС?

преслава preslava

Преслава май се стресна от мижав интерес към концерта й с Теа Тайрович. Това се говори в бранша, след като съвместната изява, планирана за 19 август в „Арена Созопол“, бе отменена, пир това по обяд, часове преди обявения начален час.

В съобщението, което бе пуснато в сайта за онлайн продажби на билети, е посочено „поради технически причини“, но сред феновете тръгна мълвата, че изненадващият обрат в намерението на фолк дамите да излязат на една сцена дошъл след като неособено впечатляващия концерт на колегите им Галена и Меди предната вечер.

Двамата пели пред рехава публика при очакване за препълнени трибуни. Все пак концертът им първо бе плануван в края на юли, но бе преместен във вечерта преди този на Преслава и Теа Тайрович. Даже бяха пуснати в продажба комбинирани билети за двете фолк изяви, уж да се привлече повече интерес.

Уви, явно не се е получило така, което отново повдигнаха въпроса за завишените хонорари на актуалните топ имена в бранша. Някои пеят срещу 5 бона, стигат и до 8000 лева хонорар за участие от час-два. Високите възнаграждения на фона на кризата след пандемията и инфлацията наскоро предизвикаха и оплаквания от собственици на нощни клубове, защото трудно могат да обезпечат участие на топ фолк звезда.

ГАЛЕНА И МЕДИ НЕ МОГАТ ДА НАПЪЛНЯТ „АРЕНА СОЗОПОЛ“

А когато актуалните имена в бранша се изсилят със самостоятелни концерти, може да се появят обстоятелства, както се посочва в такива случаи, заради които или се местят на друга дата, или се отменят.

Причини вероятно могат да се изтъкнат много, но сред най-обсъжданите са именно нереалистичните очаквания, подплатени от високите хонорари, които фолк звезди взимат за изяви по дискотеките. Коментира се още, че младото поколение явно предпочита да гледа топ певците на жанра на сцените в чалготеки.

Тъкмо до тях и самите фолк изпълнители ограничиха изявите си в последните години. Изключения има, но за старата генерация, припомнят фенове, визирайки турнетата на Ивана и Глория. Изпълнителката на „Шампанско и сълзи“ препълни летните театри миналата година, макар че не бълва продукция на килограм като актуалните звезди, пише Уикенд. Колежката й също се радва на многобройна публика, когато пее в летни театри или на градски празници.

Глория прави фурор с всяка своя изява и това лято, вижда се от снимките, които споделя в социалната мрежа, запечатали последните конзерти на открита сцена.

Top