Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ПУТИН КОНФИСКУВА ЗАМЪКА НА АЛЛА ПУГАЧОВА

ПУТИН КОНФИСКУВА ЗАМЪКА НА АЛЛА ПУГАЧОВА

алла пугачова замък alla pugachova

Държавната дума на Русия осъществява проверка дали замъкът на Алла Пугачова и съпруга и Максим Галкин може да бъде конфискуван по новия закон за отнемане на имущество от чуждестранни агенти, съобщават московски независими медии.

В момента дворецът в село Гряз, оценен на около 36 млн. долара, е регистриран на името на Галкин. Двойката така и не успя да продаде огромния имот, преди да избяга от родината.

„Галкин и Пугачова отдавна вървят срещу народа си. Пугачова трябва да бъде лишена не само от замъка, но и от званието народен артист“, заяви депутатът Дмитрий Гусев, пише „Уикенд“.

РУСКИ АКТЬОР СЕ ПОХВАЛИ, ЧЕ СЕ Е ДУМКАЛ С ФИЛИП КИРКОРОВ

Имотът на Пугачова и Галкин се разполага на парцел от 1 хектар. Замъкът е с площ 3000 кв.м. и е с шест етажа, 20 стаи, от тях – само 5 гостни. Има още асансьор, подземен гараж за четири коли, оранжерия и зимна градина. На терията на имота са издигнати още две допълнителни къщички за прислугата.

Интериорът на замъка е оформен в класически викториански стил, затова и всяка мебел в дома е умишлено състарена.

На първия етаж е разположена огромна зала с голяма дъбова маса, камина и полилеи от муранско стъкло. Подобни полилеи са красили резиденцията на Николай Втори. В близост до помещението е разположена също така и кухнята, снабдена с най-модерно оборудване.

Според специалисти само нейната цена  е около 600 хиляди евро. Спалнята на Максим и Алла е на последния етаж. Тя е решена в италиански стил. Да се стигне до нея, може както с асансьор, така и по стълбище, направено по поръчка за 100 хиляди евро.

За Алла, като за истинска примадона, е направена и отделна стая към спалнята, боядисана в червен цвят, където е нейният будоар.

По думите на специалистите, за да се поддържа такъв огромен дом чист, е необходим голям обслужващ персонал – икономки, готвач, градинари, чистач на басейна, охрана. За комфорта на певицата и мъжа й се грижели повече от 30 души.

Top
>