Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕНИС ТЕОФИКОВ СТАРТИРАХА МАЩАБЕН ПРОЕКТ

РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕНИС ТЕОФИКОВ СТАРТИРАХА МАЩАБЕН ПРОЕКТ

денис-теофиков

Родителите на Денис Теофиков дадоха официален старт на фондация „Денис Теофиков“. Навършиха се три месеца от трагичния инцидент на обичания от цяла България млад изпълнител.

Той си отиде без време, но остави трайна следа в българската музика. Остави и пример, който младите да следват. Затова родителите на Денис решиха да основат фондация на негово име и в негова чест. Те споделиха това свое желание пред медиите още след смъртта на сина си, а сега фондацията е вече факт.

БАЩАТА НА ДЕНИС ОТНОВО РАЗТЪРСИ МРЕЖАТА

В отворено писмо те разясняват иѝѝцелите, които си поставят в памет на сина си:

„С това отворено писмо ще внесем яснота по въпроса за фондация на името на Денис Теофиков.
Още в края на октомври ние обявихме публично желанието си да основем фондация на името на Денис Теофиков, която да подкрепя млади музикални таланти. От тогава до днес не сме давали интервюта по темата и не сме искали да се спекулира с това. Решихме да изчакаме всичко около фондацията да се изясни, за да можем да обявим официално нейния старт и да Ви дадем адекватна информация от първа ръка. И този момент настъпи.

Фондация за млади музикални таланти „Денис Теофиков“ е вече факт. Тя ще подкрепя млади хора, които искат да се занимават с музика, но нямат финансовата възможност, за да го направят сами. Фондация „Денис Теофиков“ ще открива и ще продуцира нови музикални таланти. Ще покровителства млади музиканти, певци и инструменталисти. Ще подпомага тяхното развитие. Ще финансира, както издаването на техните музикални проекти в различните жанрове, така и разпространението на вече готовите продукти.

Също така фондация за млади музикални таланти „Денис Теофиков“ ще се грижи за популяризирането на младите изпълнители. Ще организира изяви от всякакво естество и ще предоставя безвъзмездна творческа и финансова помощ за участия в конкурси и концерти не само в страната ни, но и извън пределите ѝ.

Искаме още веднъж да подчертаем, че фондация за млади музикални таланти „Денис Теофиков“ е единствената фондация, зад която ние стоим. Всяка друга информация в медиите е невярна и ние се разграничаваме от нея“.

На по-късен етап ще бъдат обявени критериите за кандидатстване. В процес на създаване е и сайтът на фондация „Денис Теофиков“, в който ще се публикува актуална информация. По този начин всички ще бъдат осведомени за случващото се и ще се избегнат спекулациите.

Top