Вие сте тук
Начало > Спорт > РЪКОВОДСТВОТО НА ЦСКА ЗАБРАНИ ДОСТЪПА ДО „АРМИЯТА“ НА МЕДИИ, СПЕКУЛИРАЩИ С ИМЕТО НА КЛУБА

РЪКОВОДСТВОТО НА ЦСКА ЗАБРАНИ ДОСТЪПА ДО „АРМИЯТА“ НА МЕДИИ, СПЕКУЛИРАЩИ С ИМЕТО НА КЛУБА

Утре ще се изиграят първите мачове  от новото футболно първенство на България „Професионална футболна лига“. От 19:00 часа „Локомотив “ – Горна Оряховица посреща „Нефтохимик“ Бургас.

От 21: 45 на стадион „Българска армия“ ще се изиграе двубоят между отборите на ЦСКА и Славия. Ден преди срещата, ръководството на клуба от Борисовата градина излезе с декларация относно журналистическите акредитации.

Оказва се, че поради спекулации с името на клуба и заради измислена платена информация, с която пълнят изданията си, без акредитации за „Армията“ остават медиите  „7 дни спорт“ и Канал 3.

През целия сезон, в който ЦСКА беше в югозападната „В“ група на страната, горепосочените издания угоднически са предоставяли информация, която не отговаря на истината, а само настройва феновете на отбора срещу собственика на клуба Гриша Ганчев. Ето и най-важната част от декларацията:

„През изминалия сезон станахме свидетели на изключително грозна медийна война срещу нашия клуб. Ръководители, треньори, футболисти и служители бяха нападани без причина от определени медии. Всички тези нападки малко или много рефлектираха върху имиджа на клуба. Ние вярваме, че в основата на журналистическата професия трябва да бъде желанието за представяне на точна, адекватна и обективна информация, подплатена с факти, разбира се. Против всякакви норми на журналистическата етика е създаването на „новини”, които търсят само провокация и евтина сензация. С оглед на гореизложените аргументи Футболен клуб ЦСКА отказва сезонна акредитация на медиите „7 дни спорт” и „Канал 3”. Ръководството на клуба смята, че същите не отразяват реално процесите в клуба и умишлено целят да манипулират общественото мнение, за да разединят армейската общност.

Top
>