Вие сте тук
Начало > Шоу > САША БАРЪН КОЕН ПОЗДРАВИ БЪЛГАРИЯ СЛЕД НОМИНАЦИЯТА ЗА „ОСКАР“ НА МАРИЯ БАКАЛОВА

САША БАРЪН КОЕН ПОЗДРАВИ БЪЛГАРИЯ СЛЕД НОМИНАЦИЯТА ЗА „ОСКАР“ НА МАРИЯ БАКАЛОВА

саша барън коен sasha barun koen

Изпълнителят на главната роля в „Борат 2“ Саша Барън Коен отправи поздрав към България по повод номинацията за „Оскар“ за поддържаща женска роля на Мария Бакалова.

„Поздравления, България! Ти ни даде невероятно талантливата и смела Мария Бакалова, която е биещото сърце в „Борат 2“. Толкова сме развълнувани за твоята номинация за „Оскар“, която влиза в историята“, написа Саша Барън Коен в „Туитър“.

Филмът „Борат 2“ получи номинации и за най-добър адаптиран сценарий, а партньорът на Бакалова – Саша Барън Коен, е сред имената в категорията „Поддържаща мъжка роля“, но за „Процесът срещу Чикаго 7“.

Късно вечерта българско време вчера самата Мария Бакалова даде пресконференция за ограничен брой български журналисти, в която се включи и Dir.bg.

„Старая се да вярвам на съдбата, на това, какво ще се случи. Да, работя възможно най-много. Давам всичко от себе си да бъда възможно най-подготвена и дисциплинирана, пък каквото има да става – да става! Бих била щастлива, ако хората наистина се държат един към друг толерантно, с любов и респект, и са добри като човешки същества. Въпреки различията им и благодарение на различията им.

Няма ли да е много по-красива една картина с много повече цветове и много по-различни хора?

МАРИЯ БАКАЛОВА С ПЪРВО ИНТЕРВЮ ЗА БЪЛГАРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ СЛЕД НОМИНАЦИЯТА

Това ни прави индивидуални, това ни прави уникални. И ако някак си въздигнем тези наши различия, под формата на това да се обединим – би било красиво. Може би бих разменила всичко това да направим света по-красив. Мисля, че до голяма степен това е мисията и на Саша Барън Коен. През изкуството той прави революция, жертва живота си да направи света по-красив и по-добър. Така че може би и аз мисля подобно“.

Така Мария Бакалова отговори на въпроса на Dir.bg за какво би разменила най-грандиозните събития в живота си до момента – награди и номинации за най-престижните отличия в цял свят, които получи за ролята на Тутар – дъщерята на Борат във филма на Саша Барън Коен.

„Надявам се хората да могат да усетят любовта в „Борат“, с която този филм е направен. Мисля, че този филм е за любовта и за това как трябва да се обичаме и подкрепяме. В крайна сметка сме хора и сме на тази земя за кратко време. Със Саша Барън Коен си разменихме само няколко съобщения след номинацията, защото бях на терен, снимайки новия филм на Джъд Апатоу. Снимахме супер готина сцена с Педро Паскал и още от сутринта Джъд Апатоу ме попита: „Сигурна ли си, че не искаш да гледаш церемонията по „Оскар“-ите, искаш ли да се отделиш сама или искаш ли да гледаме заедно“. Аз му казах, че не искам със сигурност“, сподели още по време на пресконференцията Мария Бакалова.

Top
>