Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > СЕМЕЙСТВОТО НА ОВАНЕС ТОРОСЯН ОСТАВА НА УЛИЦАТА С ДВЕ ДЕЦА БЕЗ ЖИЛИЩЕ?

СЕМЕЙСТВОТО НА ОВАНЕС ТОРОСЯН ОСТАВА НА УЛИЦАТА С ДВЕ ДЕЦА БЕЗ ЖИЛИЩЕ?

ованес-торосян-милена-ерменкова

Актьорът Ованес Торосян и жена му – неговата колежка Милена Ерменкова, могат да останат без жилище, защото не са в състояние да си погасяват ипотечния кредит заради кризата. За това се ожали Милена в социалните мрежи.

Актьорите кандидатствали за шестмесечна отсрочка, но не ги одобрили, защото имали забавяне на предходните вноски.

„Явно логиката е, че ако си имал затруднения през месеца преди извънредното положение, в самото такова вече нямаш. И нали, ако случайно си свободен артист, ядеш дървото поне до септември в най-добрия случай. Понеже дотогава са повече от 90 дни и ти нямаш доход, няма как да платиш, идват и ти взимат апартаментчето и не ги интересува дали имаш две деца или не, дали имаш 29 филма, заснети и печелили награди по фестивали в полза на страната ни, дали имаш 20 представления като режисьор. Все тая!“, жалва се Милена Ерменкова.

ОВАНЕС ТОРОСЯН ЗАРЕЖДА ТРАПЕЗАТА С ПЕТ НАЦИОНАЛНИ КУХНИ

Двете им дъщери са на осем и на три години. Семейството решило да се възползва от помощта на независимите творци, но се оказало, че доходът им е малко над задължителния. Единствената им опция била да вземат безлихвен кредит, но те се чудят как ще го плащат заедно с другите си задължения.

„В крайна сметка просто ти остава да се гръмнеш. Чудно! И как да не избяга човек веднага щом може!? И как да спра някой ден децата си, ако решат да направят същото!?“, пита се актрисата.

С Ованес са заедно от 13 години. Признават, че за това дълго време никога не им е било скучно, пише „Галерия“. Освен любовта и професията ги събира. И двамата са част от театър „Реплика“, където създават авторски спектакли.

Вече имат няколко, на които той е режисьор, а тя участва като актриса. Познати са на публиката най-вече от филма „Каръци“. Той участва още в „Източни пиеси“, „Тилт“, „Аве“.

Top
>