Вие сте тук
Начало > FAMOUS > ШЕФ МИХАЛЧЕВ ОТ „МАСТЪРШЕФ“ СТАНА АКТЬОР

ШЕФ МИХАЛЧЕВ ОТ „МАСТЪРШЕФ“ СТАНА АКТЬОР

петър михалчев petar mihalchev

Шеф Петър Михалчев сменя телевизията с киното. След като напусна кулинарното шоу на Би Ти Ви „Мастършеф”, майсторът на японската кухня прие да участва в нов късометражен български филм. Работното заглавие е „Парти бус”, а премиерата се очаква напролет.

Ролята на шеф Михалчев е на санитар в болница за хора с психични проблеми. Оказва се, че той е работел точно това, докато е отбивал военната си служба. „Служил съм във Военна болница в психиатрично отделение и съм бил точно санитар.

BTV Е БИЛА МАЩЕХА ЗА ПЕТЪР МИХАЛЧЕВ

Това беше изключително съвпадение, за което режисьорът не знаеше и някак всичко се нареди от само себе си. Това беше моята роля”, разказва Михалчев и допълва: „За мен това е първа такава изява и беше голямо предизвикателство. Аз нямам проблем с камерите, но е много различно от телевизионно предаване. Опитът ми в реалния живот беше плюс със сигурност, но за успеха ми на снимачната площадка помогна работата с режисьора, репетициите преди снимки и разбира се останалите актьори”.

Режисьор и сценарист на лентата е Диляна Данева, която пробвала много актьори за ролята на санитаря, но в крайна светка решила, че трябва да я даде на готвача. Сюжетът на „Парти бус” е вдъхновен от действителни събития. Главният герой е шофьор на автобус, който трябва да транспортира група психично болни до местната психиатрия. Той прави кратка почивка в крайпътен бар, а когато се връща, пациентите са изчезнали.

Top