Вие сте тук
Начало > Шоу > ЩЕ ИМА ЛИ НОВ СЕЗОН НА „СЪРВАЙВЪР“?

ЩЕ ИМА ЛИ НОВ СЕЗОН НА „СЪРВАЙВЪР“?

survivor сървайвър

Месец преди старта на новия тв сезон служителите в родните големи електронни медии уж официално се водят във ваканция, но всъщност тайно се готвят за предстоящата война за рейтинг. На този фон обаче засега се пази пълно мълчание около световнопризнатия, но провален у нас риалити формат „Сървайвър“, който миналата година глътна много пари на бТВ, а не донесе почти никакъв рейтинг. В телевизията май смятат да се откажат от проекта за неопределено време.

Докато в Нова телевизия подгряват аудиторията си за новия сезон на „Игри на волята“, в бТВ мълчат за оригинала, от който са заимствани всички подобни риалитита, а именно – „Сървайвър“. Вече е август, а дори и дума не се обелва за кастинг за следващ сезон.

ЧЕФО ОЧАКВАЛ, ЧЕ „ГЕРБАДЖИЯТА“ ГЕОРГИ ВАЛЕНТИНОВ ЩЕ ГО ИЗНАСИЛИ В „СЪРВАЙВЪР“

За сравнение – кастингът за третия сезон за „Ергенът“, което е единственото хитово шоу в телевизията през изминалата пролет, беше обявен още преди да стане ясно кой печели втория сезон.

За „Фермата“ кастинги по традиция се обявявят във финалния епизод на предходното издание, същото е и с „Мастършеф“, както и с много други риалитита. Само за „Сървайвър“ никой нищо не споменава.

Възможно ли е телевизията да се е отказала от утвърдения световен формат заради провала на последния му към момента седми сезон у нас? Той не само че беше рейтингова дупка, но дори малкото зрители, които го гледаха, не спряха да го критикуват.

ТАТЯНА С ШОКИРАЩО РАЗКРИТИЕ ЗА „СЪРВАЙВЪР“

Хората масово намираха формата за прекалено скучен, епизодите – за разтеглени и лишени от интрига, а за победителя Благой Георгиев смятаха, че е избран предварително. Припомняме, че това беше първият сезон у нас, продуциран от турската компания Acun Medya вместо от Евтим Милошев, който традиционно стои зад шоуто.

Хората бяха недоволни и от избора на участници, и от монтажа на епизодите, и от еднообразието на игрите, и особено от водещия – Ваня Джаферович, който зае мястото на Владимир Карамазов. Феновете на играта призоваха бТВ да върне предишния формат с актьора и продуцента Милошев. Нищо чудно обаче телевизията да е подписала договор с турската фирма не само за едно издание на риалитито, пише „Уикенд“.

Това означава, че няма право да възлага проекта на друг, докато разписаните сезони не бъдат снимани, излъчени и най-важното – заплатени. Ще излезе твърде скъпо за шоу, което никой не гледа.

Top