Силвена Роу смята да премести основната част от бизнеса си от Дубай в родната България. За това намекна самата тя през социалните мрежи. Топ кулинарката разкри във включване на живо във Фейсбук, че подготвя хипер амбициозен проект, който щял да постави страната ни „на световната карта”. Тя не уточни в детайли за какво става въпрос, но от думите й стана ясно, че най-вероятно това ще е нов ресторант с уникална концепция, която да го превърне в хит не само у нас, но и по света.
„Ще направя нещо в България, което ще я постави на световна класа, на световната карта. Ще поставя нещо в България, което ще ентусиазира всеки от вас, всеки един от вас ще види за какво става дума. Не говоря за телевизия, говоря за дела. Телевизията е окей, но говоря за дела, говоря за нещо, което… вие ще можете да дойдете, да опитате, да пипнете, да почувствате. Говоря за легация, говоря за наследство, говоря за нещо, което искам да оставя след себе си, говоря за тези, които искат да са вдъхновени, да са с мен. Да сме ръка за ръка!”
СИЛВЕНА РОУ ГОТВИ С ГОЛ МЪЖ: И 80-ГОДИШНИТЕ ТРЯБВА ДА ПРАВЯТ СЕКС
С тези думи Силвена Роу описа своя нов проект в България. Според нея той ще бъде нещо „умопомрачаващо, с голям социален ангажимент. Да, за определен вид хора е, признавам го, но дали сте дете от училище, дали сте пенсионер, ще имате възможност да влезете, да усетите, да се обогатите от това преживяване”, твърди още кулинарната звезда. Това щял да е бъде най-грандиозният проект в целия й живот.
Явно става въпрос за супер луксозно място за хранене. Шеф Роу разкри, че до момента е отворила 10 ресторанта, но планира до края на годината те да станат 12. Единият ще е извън страната ни, от което автоматично следва, че другият би трябвало да е в България. „В момента съм на 3 континента. Не е лесно да се пътува”, сподели Силвена. Явно е започнала да се изморява от постоянната смята на локации. Затова й се иска да съсредоточи работата си в една-единствена точна от света, а именно – родната си страна, отбелязва Уикенд.
РАЗКАРАХА И СИЛВЕНА РОУ ОТ „МАСТЪРШЕФ“
Съдейки по думите й, бъдещият ресторант най-вероятно ще е с цени до небето. Най-вероятно ястията, които ще се сервират, ще са издържани в любимия за готвачката здравословен стил – много растителна храна, малко месо, качествени продукти – вероятно от био ферми, и сладкиши без захар. За да бъде достъпно и за пенсионери и ученици, би трябвало да се планират и специални събития с по-евтина храна. Не е изключено и да се правят семинари и да се четат лекции за здравословен начин на живот. Възможно е да се правят и обучения как чрез храната да се подмладиш и да подобриш имунитета си – любимата тема на Силвена. Най-вероятно всички това ще е насочено не само към българи, а и към чужденци, като идеята е да привлече богати туристи в страната ни. Хората в Пловдив вече палят свещи с надежда новият проект да е в родния им град, в който госпожа Роу е родена и отраснала.
Кой е вторият проект, за който тя споменава? Най-вероятно визира предаването си „Моето звездно парти”. Един сезон от него вече бе излъчен от Би Ти Ви, но е известно, че кулинарката има договор за две издания, така че скоро най-вероятно ще започнат нова порция снимки. Дали ще има и трета част, зависи от рейтинга на шоуто. Затова пък вече е сигурно, че Силвена занапред няма да блести в предаването, което я превърна в звезда у нас – „Мастършеф”. След като месеци наред се спекулираше с темата, самата тя осветли въпроса, споделяйки, че не влиза в журито за предстоящия сезон.
СИЛВЕНА РОУ НЕ СИ ПОПЛЮВА, ПОРАДВА СЕ НА ПЛОЧКИТЕ НА НАУМ ШОПОВ
„За мен това беше чест, заставайки пред вас, участниците в „Мастършеф”, с този богат опит, тези толкова и разнообразни ресторанти, да бъда ваш ментор! А ментор трябва да е с опит, знания и капацитет!” С тези думи шеф Роу направи своеобразно сбогуване с хитовия кулинарен формат, ползвайки платформата на социалните мрежи. И, за да не остави никакво съмнение в бъдещите си планове, уточни: „Вече не съм в „Мастършеф”, но се случва нещо много по-вълнуващо, нещо, което всички вие ще имате възможност да се докоснете и изживеете лично, ако желаете!”. Ясно е, че визира новия си бизнес проект. Наскоро готвачката сподели, че планира и предаване, свързано с влиянието на храната върху сексуалния живот. Дали наистина е така, или е целяла да поддържа интереса към себе си с подобна пикантна новина, времето ще покаже. До момента нито една телевизия не е анонсирала подобен проект.
Силвена Роу, която напоследък е в доста добра форма, разкри тайната на своето отслабване. Сутрините й започвали с голяма чаша вода, в която изцеждала сока от резен лимон. След това пиела зелен чай. Понеже не го харесвала много силен, ползвала едно пакетче по три пъти. Първата чаша била след водата с лимон, втората – по-късно преди обяд, а последната – следобед. След чая пиела смути от боровинки и нар.
ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОАЕ С УНИКАЛЕН ЖЕСТ КЪМ СИЛВЕНА РОУ
Топ готвачката съветва феновете си да ядат всички лилави продукти – на първо място боровинките, защото са изключително полезни за здравето. Около 3-4 часа следобед тя слагала на масата си голяма порция храна, съставена основно от зеленчуци. Към тях добавяла съвсем малко въглехидрати – ориз, картофи или пълнозърнест хляб, като изключвала продуктите от бяло брашно.
Ядяла и малко протеини – месо, риба, яйца или млечни продукти. На ден си позволявала само 80 грама протеин, а месо ядяла веднъж седмично. Държала обаче на качествените мазнини, особено на зехтина. След тази голяма порция храна спирала да яде, чай пиела още два-три часа след храненето и приключвала с течностите, за да не разваля съня си с ходене до тоалетна по нощите. Лягала си с кокошките – най-късно в 9 часа вечерта. Затова ставала с първи петли.
Спортът й се състоял основно от ходене пеша по 7-8 километра на ден, йога и тренировки с гребен тренажор в дома й. Благодарение на всичко това до момента е успяла да свали 6 килограма – „бавно, но славно”, както се изразява самата готвачка. Искала да отслабне с още 6 кила.