Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > СИЛВИЯ ЛУЛЧЕВА ПРЕД АНОРЕКСИЯ ЗАРАДИ ЛЮБОВНА МЪКА

СИЛВИЯ ЛУЛЧЕВА ПРЕД АНОРЕКСИЯ ЗАРАДИ ЛЮБОВНА МЪКА

силвия лулчева silvia lulcheva

Обичаната актриса Силвия Лулчева отново е във вихъра си – завърна се на телевизионния екран в чакания с нетърпение втори сезон на сериала „Вина“ по БНТ. В него тя играе ролята на емигриралата в Америка Зоя, майката на Филип, която прави всичко възможно да накара сина си да продаде винарната, но неуспешно. В този сезон ще излязат наяве много тайни, които семейството е криело. Всъщност става ясно, че Зоя има тъмно минало, в което е забъркан Андрею Бончев – героят на Михаил Билалов.

Силвия ще се появи и с още една главна роля в предстоящата премиера на сцената на Сатирата – в постановката „Шаферки завинаги“. Тази пиеса се очаква да бъде един от хитовете на сезона, както стана с „Булчинската рокля“, където къдрокосата актриса, наричана още жената глас, играе при пълни салони.

В новия спектакъл тя е една от четирите приятелки, заклели се да спазят обещанието, което са дали в нощта на техния абитуриентски бал – да присъстват на сватбите на другите, без значение какво ще се случи. Повече от 30 годин по-късно, те все още правят тази дълга разходка един за друг, решени да спазват обета.

За Силвия всички знаят, че има неизчерпаема енеригя, че е изключителна актриса с необикновено красив глас и вярна приятелка, на която винаги можеш да разчиташ. Освен това са приели едно нейно качество, което понякога може и да е досадно, но затова пък зрителите обожават – страшна бърборана е. Това тя е наследила от дядо си Стефан, който е бил невероятен завзек и сладкодумец. Когато се жени за баба й Стайка, на която Силвия е кръстена, всички усещат колко е забавен – дори за сватвената им снимка той се качва на трикрако столче, защото бил доста по-нисък от съпругата си.

Лулчева днес е една от най-разпознаваемите съвременни актриси, но преди години, когато завършва Френската гимназия, майка й дори не знае, че тя иска да стане актриса и момичето тайно от близките си кандидатства във ВИТИЗ. Докато те очакват да се яви на изпити по история и литература в СУ, където също е подала документи, ден преди първото препитаване тя ги изтегля. Защото 24 часа преди да седне на изпитната банка в Алма матер и да пише по темата по история, тя научава, че е приета в театралния институт и то в класа на Стефан Данаилов, който става нейния първи и любим завинаги учител по актьорство майсторство.

Съдбата си знае работата – точно по време на дублаж в студиото тя среща и мъжа, с когото вече почти 25 години са заедно – Васил Бинев. След запознанството им следва вечеря, приготвена от Силвия – зелен боб и грис халва. Които той изяжда геройски, стоически, но след години признава, че от казармата това е най-страшното нещо, което е могла да му причини.

Всеки от двамата обаче има своя версия за това как е започнала връзката им и кой е направил първата крачка. Разбира се, тя твърди, че точно нейна е главната роля в свалката. Актрисата обаче отказва да сключат брак и продължават да живеят на семейни начала. Причината е тривиална – след като се опарва от първия си неуспешен брак, тя отказва да каже отново заветното „да“.

Когато е на 23 години тя се жени за момче от махалата, което харесвала от малка. Но не е щастлива. „Исках нещо много, то ми се случи, но се оказа, че не е за мен“, споделяла е Силвия пише „Галерия“.

Тя е и първата голяма любов на Слави Трифонов. Срещат се, когато тя е студентка във ВИТИЗ и току-що се е развела с първия си съпруг. Пламва искра и двавата бързо заживявят под един покрив в таванче близо до Женския пазар. Когато е стачката против Петър Младенов и студентите блокират университетите, Слави идва в сградата на сегашния НАТФИЗ.

„Тогава бяха гаджета със Силвето Лулчева, той смени бравата на един учебен кабинет и си направиха спалня за тях с ключ“, разказа преди време бившият му колега Влади Въргала.

Актрисат със златния глас е имала и мрачни периоди – тя не иска да си спомня времето, когато заради разочароващата ученичске любов е пред анорексия – тежи едва 38 кг при ръст 170см. Оттогава не спазва никакви деит, обича да си похапва всичко, но все пак внимава за количеството. Затова смята, че ако трябва сега да учи нещо, би учила нещо непременно свързано с психология и с хранителни неврози.

Top
>