Вие сте тук
Начало > FAMOUS > famous > СЛАВКА КАЛЧЕВА ПОДГОТВЯ НОВ АЛБУМ

СЛАВКА КАЛЧЕВА ПОДГОТВЯ НОВ АЛБУМ

Певицата Славка Калчева е готова с клиповете на четири от новите си авторски песни, които ще намерят място в предстоящия й албум. Тази седмица те ще се радват на своята премиера първо в ефира на “Планета Фолк” и официалния канал Planeta Official в You Tube. Зрителите на телевизиите с марката “Планета” за първи път ще чуят тракийските мелодии “Прочула се е болярка”, китката “На трапеза”/ “Мила рожба” и “Гълъб и гълъбица”.

Певицата сподели, че за да финализира работата по новия си албум й остават да запише в студио само още две песни.

Това ще бъде девети самостоятелен албум за 16-годишната музикална кариера на Славка Калчева като изпълнител на музикална компания “Пайнер”. Заглавието на албума все още не е решено, защото народната певица винаги кръщава своите проекти, когато работата по песните е приключила напълно. Любопитен факт е, че в почти всички случаи албумите на Славка Калчева не са кръстени на определена песен като изключение прави вторият й албум “Сватба”. Изпълнителката сподели, че е решила да го кръсти така, защото цял живот е пяла по сватби и фактът, че в албума има песен “Сватба” е красивият повод да има цял албум с такова име. Още повече, че тази песен е много специална за нея, защото й е донесла и признанието от фестивала “Тракия Фолк” за “Традиция и новаторство”.

Славка Калчева издаде, че много скоро предстои заснемането на още четири от песните от новия албум. С клипове ще се сдобият две от самостоятелните й песни и два дуета с Николай Урумов.

Top
>