Вие сте тук
Начало > Музика > СОФИ МАРИНОВА СЕ ИЗЦЕРИЛА С КЛАСИЧЕСКА МУЗИКА

СОФИ МАРИНОВА СЕ ИЗЦЕРИЛА С КЛАСИЧЕСКА МУЗИКА

софи маринова sofi marinova

Софи Маринова открила благотворното влияние на класическата музика година с диригента Йордан Камджалов, който също като нея е от ромски прозиход, да стартират съвместна работа. Двамата и още 100-ина човека – музиканти и певци, тръгват на турне със спектакъла „Мистерия и свобода“ в края на май.

Гласовитата фолк певица ще представи пълния потенциал на гласа си с опера, романси и фолклор. Към събитието има толкова засилен интерес, че билетите, които струват между 30 и 150 лева, за първия концерт в София на 30 май, бяха разпродадени за дни. Затова бе обявена дата за втори спектакъл в столицата на 28 май, като зала 1 на НДК отново ще бъде пълна.

БОНИ ТЕЖКО ОБИДЕНА НА СОФИ МАРИНОВА

„Бях три-четири дена на операция – разкрасителни, женски неща, но цялата синя от краката до горе. Викам: „Как ще ида сега да слушам музика?! Но хайде, ще ходя“. Отивам, сядам си на столчето и един-два часа той с други колеги… Забравих за болки, за всичко“, разказвала е Софи за първия път, в който отишла на концерт на Камджалов.

Чалгаджийката проявила интерес към работата му, след като слушала негово интервю по радиото на път за участие. „Какъв богат речник, а е ром! Как хубаво говори“, възхитила се Софи тогава пред шофьора си и изслушала с интерес вижданията на диригента за музиката, като научила повече и за работата му. После казала на пиара си Тодореско да изнамери телефона на маестрото.

СОФИ МАРИНОВА ПОДАРИ ЗЪБИ НА ТОДОРЕСКО

На следващия ден Софи се обадила на Камджалов, като му се представила смирено, допускайки, че може и да не е чувал за него, понеже се занимава с други музикални жанрове. Оказало се, че диригентът отлично знае коя е. Софи поискала да отиде на негов концерт и получила покана за следващия, който бил само за отбрани гости, пише „Уикенд“.

Тъкмо тогава фолк певицата се убедила в благотворното влияние на класическата музика и започнала да посещава редовно концертите на Камджалов. Цяла година не пропуснала събитие. Интересни й били даже концертите, към чиято програма биха проявили интерес предимно тясноспециализирани музиканти. Ходила даже на импровизационни пърформанси, организирани от Камджалов. Той пък разговарял с колеги за фолк певицата, включително Евгени Димитров – Маестрото, от „Ку-ку Бенд“, с когото Софи работи по юбилейния си концерт.

Top
>