Вие сте тук
Начало > FAMOUS > famous > СПЕТЕ ГОЛИ!

СПЕТЕ ГОЛИ!

По-голямата част от хората са свикнали вечер да лягат с любимата си пижама, тениска или нощница. Редица специалисти съветват да си лягате голи.

Не са малко изследванията, които доказват, че така:

1. Спим по-добре, защото дрехите могат да попречат на функцията на тялото да  понижава температурата си, когато човек се унесе и да се повишава преди събуждането му.

2. Метаболизмът се ускорява – Спането голи през нощта може да помогне за забързването на метаболизма според изследване от 2014 година. Според него, когато хората спят в по-хладни стаи, тялото им гори мазнини, а същият ефект може да бъде предизвикан и от спането без дрехи.

3. Сближава ви с партньора. Контактът кожа в кожа с друг човек освобождава хормона окситоцин в мозъка, твърдят шведски учени. Той намалява стреса, кара ви да се чувствате по-свързани с партньора си и увеличава желанието за секс.

4. Предпазва тестисите. Спането с бельо повишава шансовете от инфекции на най-нежното място при мъжете. Ако зарежете бельото, давате шанс на тестисите си за по-добро здраве.

5. Подхранва спермата. Скротумът има нужда от точната температура, за да оптимизира произвеждането на сперма. Идеалната температура е малко по-ниска от тази, необходима за останалата част на тялото. Когато тестисите са затоплени повече, качеството на спермата страда. Така че в името на бъдещите си деца – помислете за плюсовете на това да спите голи./lifestyle.bg

Top
>