Вие сте тук
Начало > Спорт > ДЖОШУА ПРЕКЪРШИ МЕЧТАТА НА КОБРАТА С НОКАУТ

ДЖОШУА ПРЕКЪРШИ МЕЧТАТА НА КОБРАТА С НОКАУТ

джошуа кобрата

Антъни Джошуа защити световните си титли на WBA, IBF, WBO и IBO в тежка категория. След 4 години и 10 отложени срещи Кобрата се изправи срещу родения в Уотфорд великобританец Антъни Джошуа пред 1000 души публика в „Арена Уембли“ в Лондон. Милиони фенове на бокса от над 200 държави наблюдаваха събитието пред малкия екран.

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев за втори път в своята кариера се изправи в боксов двубой за титлите в професионалния бокс. Българинът мери сили с Антъни Джошуа за коланите – WBA, IBF, WBO и IBO в тежка категория.

Джошуа с тегло от 109,2 килограма беше само 500 гр. по-тежък от Кобрата. Лондончанинът имаше ръстово предимство от 4 см – 198 см срещу 194 см.

В първия рунд двамата съперници опипваха почвата и никой от двамата не посмя да нанесе сериозен удар.

Във втория рунд освен удари, двамата си размениха и реплики.

Третият рунд донесе няколко много тежки удара и нокдаун за българина. Джошуа намери с десен прав главата на противника, но не беше тежко попадение, само че малко по-късно комбинация от крошета разклати българина. Още един ъперкът го принуди да се обърне с гръб към съперника, което е сериозна индикация за опасност. Още няколко мига по-късно дойде и втори нокдаун в актива на Джошуа, който обаче се изложи, като удари след гонга Пулев. Все пак, сирената определено помогна на Кобрата да оцелее.

След много тежък трети рунд, Кубрат Пулев успя да се съвземе и четвъртият рунд беше равностоен за двамата съперници. Кобрата показа кураж и скъси дистанцията, тръгвайки напред, макар и основно да нанасяше удари в тил в клинча. Джошуа изчакваше и не атакуваше, което даде шанс на Кубрат да се съвземе и да опита свои атаки, а те макар и неефективни, продължаваха битката.

ИСКРИ И ЗАКАНИ МЕЖДУ КОБРАТА И ДЖОШУА

В пети рунд Кобрата имаше хубави попадения с ляв прав, но към края Джошуа тръгна отново в атака. Българинът изглеждаше възстановен от нокдауна и нанесе комбинация лев-десен прав, като се амбицира да тръгне напред и би трябвало да е спечелил рунда.

Все по-добре скъсяваше дистанцията българинът в шести рунд, а и финтовете му работеха все по-успешно. Джошуа изглеждаше пасивен и се стремеше да избягва десните прави на Кобрата, като влизаше в клинч при всяка възможност. Шампионът избягваше десните прави на опонента си, но гледаше само да влиза в клинч и да не опонира по никакъв друг начин.

В седми рунд британецът се активизира и опитваше да доминира в близка дистанция, въпреки че по-добрата идея за него бе да държи битката отдалеч. Кобрата също се пробваше с левите си прави, но винаги когато „влизаше“ напред, се стигаше до клинч. Естествено, самият българин се показа като майстор в клинча и не позволяваше да бъдат наклонени везните по този начин.

В осми и продължи размяната на удари с по-скоро поделено надмощие на ринга. Българинът изтласкваше към въжетата противника си с опитите за леви прави, а Джошуа заби дясно кроше, за да опита да опонира. Антъни вкара още два леви прави в тялото на съперника, но рундът беше.

В девети рунд Джошуа успя да нанесе няколко много тежки удари на Кубрат и последва нокаут, който сложи край на срещата между двамата.

Top
>