Вие сте тук
Начало > FAMOUS > СПУКАНА ТРЪБА ПРЕЦАКА КОНЦЕРТ НА ГАЛИН

СПУКАНА ТРЪБА ПРЕЦАКА КОНЦЕРТ НА ГАЛИН

галин galin

Водна авария във Велико Търново и региона отмени концерт на попфолк изпълнителя Галин. На 11 април той трябваше да пее в местно култово заведение, но в последния момент изявата му се е провалила.

„Извиняваме се на всички за неудобството. Очаквайте нова дата за участието на Царя на купона Галин!“, се казва в съобщение, качено на неговия профил в Инстаграм.

Всъщност причината за отмяната на концерта на Галин е наредба на търновската здравна инспекция.

В нея е отбелязано, че ако някое питейно обществено заведение не може да осигури на клиентите си течаща питейна вода и прибори за еднократна употреба, то това заведение трябва да преустанови работата си до възстановяване на водоподаването. Това наложило и отлагане на проявата на Галин, пише „Телеграф“.

Засега все още не е решено за кога ще бъде определено отмененото участие на Галин в старата българска столица.

Питейната вода беше спряна централно от крановете на ВиК „Йовковци“ четвъртък сутринта в над 30 населени места на четири общини на областта: Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец и Стражица.

В тях живеят над 130 хиляди човека, които останаха на сух режим.

Въпреки предупрежденията от здравната инспекция много от по-възрастните хора особено по селата, неуспели да си напълнят съдове, предпочетоха вместо да си купуват минерална вода, да пълнят кофи и туби от нерегламентирани водоизточници, криещи риск от зарази.

ГАЛИН ИСКА ПАРИ, ЗА ДА МУ ГЛЕДАШ СНИМКИТЕ

Авария в магистралния водопровод за питейна вода е причината за извънплановото спиране на водата.

Тя е настъпила в главната деривация от пречиствателната станция до село Пчелище, което се намира преди разпределителната шахта.

Екипите на ВиК „Йовковци“ с тежка земекопна техника работиха без прекъсване по отстраняването на аварията.

Работещите обясниха, че успешно е било локализирано мястото, където пробив в обшивката на огромната стоманенобетонна тръба е причинил теча.

Работниците вече извършваха заваръчни работи по тръбата, след това предстои обезвъздушаване и промиване на новата тръба. Уверенията им бяха, че извънплановият ремонт към момента върви успешно и водоподаването ще бъде възстановено в предварително обявения срок до 12,00 ч. на 12 април.

Top
>