Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ТОНИ СТОРАРО ПРИЗНА: ДОЙДОХ В СОФИЯ ПО СКЪСАНИ ДЪНКИ И БЕЗ ПАРИ

ТОНИ СТОРАРО ПРИЗНА: ДОЙДОХ В СОФИЯ ПО СКЪСАНИ ДЪНКИ И БЕЗ ПАРИ

тони стораро toni storaro

Преди да стане известен и заможен изпълнител, Тони Стораро е започнал своята кариера от нищото. „Дойдох в София и имах само едни скъсани дънки, едно сако и бях без пари“, разказва пред Тото Човека глас за скромния си произход. След 25 години на сцена обаче Шуменския славей е една от най-уважаваните личности в сферата на попфолка.

„Винаги съм искал кариерата на Василис Карас“, казва певецът, който винаги е взимал пример от него. След години усилия баритонът се озовава в дома на самия Карас. Гръцката легенда е бил разчувстван от гласа на българския певец.

„Той ме е канел да пея на неговите роднини. Въпреки че говоря неправилно на гръцки, ме покани в неговата къща и викна цялата си рода заедно с тамошни музиканти. Аз почвам да пея и те тогава почнаха да плачат. Виждам в ъгъла Карас как се е подпрял и плаче и той!“ Стораро е бил учуден от реакцията на сем. Карас. „Те са видели в мен Карас като млад“, така му обяснили разчувстваното семейство.

„Този човек ми даде възможността да се докосна до неговото семейство и него. Ако не беше той, аз нямаше да съм Тони Стораро“, казва фолкзвездата за важността на артиста на южната ни съседка.

ТОНИ СТОРАРО ВСЕ ПАК ПРИЗНА: ЕМРАХ Е РАЗОЧАРОВАНИЕ

Стораро е поканен на последния рожден ден на Карас. „Бил на легло, казаха ми да не се доближавам до него, защото му е паднала имунната система. Можеше да се зарази“, сподели българският музикант, който не е отишъл в Гърция, за да празнува. „Не исках да го виждам в това състояние“, обяснява певецът. Все пак Карас е искал да се види с Тони и му се е обадил по телефона. „Тогава ме пита: „Кога ще те видя?“ И това ми беше последното ми говорене с него по телефона“, разстроен е Стораро, който все още скърби по емблематичния грък.

„Много съм ревал, бях в Германия на едно участие. Успях да отида на погребението. Изпратиха един национален герой на Балканите“, с огромно уважение се отнася Тони Стораро към любимия си изпълнител, „Той искаше да има смях, забавление и музика, когато си отиде.“

Top
>