Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > УКРАЙНА ОБЯВИ ФИЛИП КИРКОРОВ ЗА ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ

УКРАЙНА ОБЯВИ ФИЛИП КИРКОРОВ ЗА ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ

филип киркоров filip kirkorov

„Заплаха за националната сигурност.“ За такъв е обявен Филип Киркоров от Министерството на културата и информационната политика на Украйна, пише РИА „Новости“. Певецът вече е част от черния списък, където фигурират имената на още 201 културни дейци. Причините за добавянето му все още не са уточнени.

„На 11 юни 2021 г. Министерството на културата и информационната политика получи писмо от Службата за сигурност на Украйна относно включването на Филип Бедросович Киркоров в списъка на лицата, които представляват заплаха за националната сигурност. Със съответната заповед на Министерството на културата от 22 юни 2021 г. Филип Бедросович Киркоров е включен в списъка „, се казва в съобщението.

Новината идва няколко дни след като Московският градски съд опрости дълговете на Филип Киркоров към латвийска банка. Така народният артист на Русия няма да олекне със 780 хил евро, които банката изисква като ипотечен дълг.

ФИЛИП КИРКОРОВ СЕ ОМЪЖИ 

Причината за спора бяха недвижимите имоти на Филип Киркоров в Латвия. Цената на недвижимите имоти към пролетта на 2021 г. е около 2,3 милиона евро. През 2019 г. латвийската банка, от която певецът е теглил ипотечен кредит, поиска апартаментът на звездата да бъде продаден на търг. Киркоров успя да обжалва и така си спести сериозни финансови загуби.

Руската естрадна легенда с български корени не коментира проблемите си с банката, както и пази мълчание относно обявяването му за заплаха от Киев.

Top