Вие сте тук
Начало > FAMOUS > famous > ВЕГЕТАРИАНКА СПЕЧЕЛИ MASTERCHEF

ВЕГЕТАРИАНКА СПЕЧЕЛИ MASTERCHEF

Вегетарианката с невероятен усет за разчитане на рецепти,  е новият MasterChef на България. Бургазлийката, която бе откритието във втория сезона на най-обичаното кулинарно шоу, спечели голямата награда от 100 000 лева и сърцата на публиката.

Способността на Севда съвършено  да готви месо без да опитва, страстта й да експериментира и отличните кулинарни познания ѝ донесоха първото място в състезанието.

За тристепенното си меню тя получи признанието на шефовете Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев. Севда представи изтънчено предястие, украсено с ядливи цветя, за основно  заложи на патица  със сос от вишни, а авторският десерт – деконструиран чийзкейк, я изстреля в орбита.

Комбинацията между различни текстури – хрупкаво, меко, течно, както и балансът между вкусовете я направи безапелационен победител. Много умения показа и нейният опонент Евгени, който също готви съвършено, но феноменът Севда покори кухнята.

За да покаже, че е готова за победата вегетарианката дори се престраши да опита парче пилешко. Постъпка, която впечатли журито. 39-годишната Севда е от Бургас. На големия финал тя бе подкрепяна от съпруга си и нейните родители, които я поздравиха чрез видеомост.

Бургазлийката впечатли не само със съвършеното си готвене, но и с топлото си и изключително мило отношение към останалите играчи./burgasinfo

Top
>