Вие сте тук
Начало > FAMOUS > ВЛАДО КАРАМАЗОВ ИЗПЯ ПАРЧЕТО ОТ „ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО“

ВЛАДО КАРАМАЗОВ ИЗПЯ ПАРЧЕТО ОТ „ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО“

vlado-karamazov-владо-карамазов

Когато артистичният талант ти е даден в повече, той търси начини да излезе на повърхността, като водата, която пробива скалата. Точно така се изля и последното предизвикателство, което пое любимият актьор Владо Карамазов. Той записа песента, използвана за тема на хитовия крими сериал „Дяволското гърло“, в който изпълнява главната роля.

Своето изпълнение на Scarborough Fair звездата на Народния театър е визуализирал и с клип, отличаващ се с дълбок статичен кадър, в стил one shot. Владо влиза пред камера и сяда на стар дървен стол на фона на спиращата дъха планинска природа, а сред изгарящото ретини зелено, стърчи само едно изсъхнало дърво. Може да ударим един палец нагоре и за вокалните качества на екранния комисар Чанов. Дълбокия му бас на моменти е ясно, че не е професионално трениран, но пеенето е правилно, а чувството, което предава – завладяващо. В клипа е облечен с дрехите на героя си от сериала, което отново препраща към предстоящата последна серия на поредицата на 23 май по Нова тв.

След като пусна парчето в социалните мрежи Карамазов написа: „Надявам се Дяволското гърло да остане в спомените ви. В моите ще е завинаги. Предстои последната 12-та серия. Тя ще ви хвърли в размисли. Със сигурност. За това какви са хората, за злото в нас, за егоизма, за любовта и за раздялата. Освен че гъделичка ужасно любопитството на телеманиаците, актьорът разкри и повода да поеме това музикално предизвикателство. „На 27 април, точно когато навърших 40 години, направих това видео. Помогнаха ми доста приятели. Исках да го направя като спомен, да сложа точката на нещо много хубаво за мен и да отбележа средата на живота. От деня, в който ми се обади Евтим Милошев да онагледим в 3-минутен клип идеята за сериала, до днес минаха почти 3 години. Е, сега всичко свършва и по този повод чуйте SCARBOROUGH FAIR в мое изпълнение. Изпълнението на Филип Чанов?“, отново се опита да подскаже на феновете на сериала Карамазов.

Scarborough Fair е британска народна песен, която в последния век е вдъхновила не един известен изпълнител да я запише. Това правят от Саймън и Гарфънкъл до новата истерия LP, чиито глас именно звучи в „Дяволското гърло“, пише Монитор.

Припомняме, че не за пръв път Владо пуска вокалната си мощ в действие. Преди по-малко от година, той влезе в студио и записа кавър на песента „Изповед“ на Йорданка Христова, като част от инициативата „Пресъздай класиката“. Тогава с усмивка актьорът сподели:

Пея, като кум на сватба. Но толкова мога. Желанието обаче е важно. Сигурен съм, че след видеото, което ще гледате след секунди, ще ви остане една малка, лекичка усмивка, като ефирния полъх на миналото. Точно преди година пък той разкри, че е написал и своя собствена песен „Крале мъжкари“. По нея е работил с композитора Калин Николов, а идеята е била да стане част от постановката „Дакота“. „Не стана, защото колегите около мен казаха, че е много тъпа и че прилича на Икебаната“, призна звездата тогава.

Top
>