Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ВЛАДО КАРАМАЗОВ ПУСНА ИСТИНСКА БОМБА И ШОКИРА БРАНША

ВЛАДО КАРАМАЗОВ ПУСНА ИСТИНСКА БОМБА И ШОКИРА БРАНША

владо карамазов

Една от най-големите кино- и театрални звезди у нас, Владимир Карамазов, сензационно обяви, че напуска актьорската професия. В интервю за Радио „Фокус“, излъчено днес следобед, звездата от „Дяволското гърло“ и „Сървайвър“ заяви, че се оттегля от професията, направила го прочут. Причините са както лични, така и обществени – Карамазов е уморен от натрупалото се напрежение в бранша.

Вероятно решението му по някакъв начин е провокирано и от случилото се между колегите му Диана Димитрова и Юлиан Вергов. С Вергов Карамазов беше особено близък години наред. Сегашните обвинения, че е насилник, Владо не пожела да коментира.

ВЛАДО КАРАМАЗОВ ПРОПИЩЯ ОТ ИЗМАМНИК

„20 години аз прекалено много изтърпях. Понеже това е една професия, в която ние работим заедно прекалено много голям кръг хора, всеки със своя си характер, всеки със своите си проблеми, всеки със своите си лудости. И в един даден момент това вече много започна да ме натоварва наистина и се отделих. И всъщност „Опашката“ беше представлението, което излезе точно преди така да затръшна вратата“, разказа Карамазов. Преди дни той завърши последната си роля – във втория сезон на сериала „Дяволското гърло“, където отново си партнира с Теодора Духовникова.

Актьорът, който в последните години се наложи и като тв водещ и фотограф, печелейки множество международни награди „зад обектива“, заяви още: „Аз в момента не съм зависим от абсолютно никого и за мен най-големият успех е, че извоювах свободата си. Мога да правя каквото си пожелая, мога да говоря каквото си пожелая и не се страхувам от никого и от нищо. И това действително ми дава сериозен комфорт. Това е най-големият мой успех за последните 10 години – и като като човек, и като творец“.

По думите на Карамазов решението му е бил много дълъг процес, но той абсолютно осъзнато преследвал тази свобода. Решил, че повече няма да работи като актьор. Ако много му се играе, ще се включва в отделни проекти.

КАК ДЖУНГЛАТА ИЗЛЕКУВА ВЛАДО КАРАМАЗОВ

Актьорът коментира и темата за скандалите около Народния театър „Иван Вазов“, където е титуляр: „Имам категорично мнение по въпроса, то е много крайно. И единственото, което мога да кажа, че ако на някого не му изнася някъде и поради някаква причина не се чувства добре, а пък всички останали се чувстват добре, просто трябва да стане и да се замине, както аз съм го правил многократно. Мисля, че това е най-достойното поведение…“. На практика, Карамазов взе страната на директора Васил Василев в спора му с режисьора Александър Морфов.

Владо Карамазов поясни, че при предишния директор в Народния театър (Мариус Донкин – б.л.) по никакъв начин не харесвал нещата, които се случват там, и начина, по който той ръководи театъра. „И всъщност моето решение беше, че в неговия период от 5 години аз няма да приема нито едно представление и не приех нито веднъж да участвам в този театър. И мисля, че това е най-достойното – просто станах и си заминах, но без да фокусирам вниманието върху себе си“, каза Владо Карамазов.

Top