Вие сте тук
Начало > FAMOUS > famous > ВНИМАНИЕ! НИМФОМАНКА!!!

ВНИМАНИЕ! НИМФОМАНКА!!!

Мечтата на всеки втори мъж е жена, ненаситна за сексуални ласки. Какво се случва, обаче, когато нейното желание е толкова силно, че може да ви убие…

Нимфоманията е термин, използван за жени, които имат ненаситен апетит за секс. Терминът произлиза от древногръцките легенди и митове. В тях се говори за божествени създания (нимфи), които примамвали мъжете, за да утоляват похотта си.

В наши дни, когато става въпрос за нимфомания, трябва да сме наясно, че това е болест, свързана с натрапчиви сексуални помисли и еротични сънища, трудно концентриране, депресия, асоциализация. Нимфоманките са изключително чувствителни, уязвими психически, често с маниакално поведение. Те изпитват постоянна сексуална неудоволетвореност и са неуморни дори след голям брой полови контакти. Избират партньорите си безразборно, без значение от възрастта, пола и външността им. Повечето от нимфоманките са неспособни да изживеят оргазъм. С времето те се отчайват от секса, но не се отказват от него.

nimfomanka

Лекарите обясняват хиперсексуалността с ендокринна недостатъчност, психическо или нервно разстройство, хормонален дисбаланс, прием на определени медикаменти. Свръхлибидото може да е причинено от вътрешни конфликти, проблеми в семейния живот и детството, както и желание за себедоказване и утвърждаване на самочувствието чрез “завоюване” на мъже.

В миналото има описани крайни случаи на остра смъртоносна нимфомания, цитирани от невролгът и психиатър Рихарт фон Крафт- Ебинг, живял през 19-ти век. В негова епикриза пише:

„Моро: …Младото момиче изведнъж се превърнало в нимфоманка, когато било зарязано от годеника си. Отказвала да облече дрехите си, трябвало да бъде държана в леглото от мускулести мъже. Безсъние, прилив на кръв в лицевите нерви, сух език и ускорен пулс – така в рамките на няколко дни се стигнало до летален колапс“. („Психопатия сексуалис“)

Лечението на нимфоманията е много трудно, но и не и невъзможно. Най-важно е да се открие причината за повишеното либидо и да се отстрани. Мислите и енергията на жената е необходимо да се канализират в по-ползотворна посока.

nimfomanka

Top
>