Вие сте тук
Начало > Новини > Интервю > ЖУРНАЛИСТ: НЕ ВИЖДАМ РАЗЛИКА МЕЖДУ ЦЪРКВАТА И АБИТУРИЕНТИТЕ

ЖУРНАЛИСТ: НЕ ВИЖДАМ РАЗЛИКА МЕЖДУ ЦЪРКВАТА И АБИТУРИЕНТИТЕ

Методи Тодоров, по-известен като Медо, е сред най-популярните светски репортер. Едва ли има родна звезда, която да не е отговаряла на неговите въпроси. Доскоро отразяваше всичко от червения килим за Blife, а след това и за други интернет издание. В момента Медо се занимава с PR.

-Медо, ти си от хората, които прекарват изключително много време на червения килим. Можем ли да направим аналог между абитуриентите и светските събития?

методи
Методи Тодоров; снимка: личен архив

-Не мога да сравня целия този кич, който се разпростира в последно време с нито едно светско събития или да направя аналогия с каквото и да е парти на червения килим. Кичът и разните обеми, екстеншъни, гримове, прически, лъскави костюми и коли, идват в повече. Колкото и да се смята, че светският живот е много напудрен, се оказва, че абитуриентските балове са в пъти по-напудрени. Няма никаква съпоставка между тях.

-Успяха ли абитуриентите тази година да надминат в кича предходните?

Image_5528167_308_0-Не мога да кажа, че абитуриентите тази година са по-различни от миналата. През последните 15-20 години се случва едно и също нещо през месец май. Това показва до къде сме се докарали българите като цяло. Всяка година абитуриентите изглеждат по изключително пошъл начин и това ще продължи и занапред. Колкото и да има критика и неодобрение, обществото, което ги обвинява, ги лансира и им се кефи. Факт е че снимките им обиколиха социалните мрежи и медиите, хората ги лайкват, споделят ги. Колкото и да се възмущават, им правят реклама и ги набиват в очите на останалите.

-Какво е мнението ти за това, което видяхме пред храм-паметника „Александър Невски“? 

-Моето мнение за църквата е крайно. Според мен мястото им е точно там. Не виждам разлика между църквата и абитуриентите, тъй като кичът го има и на двете места.abiturienti_2 Това, което се случи с отец Дионисий и въобще през последните години в БПЦ, не е по-различно от това, което показват абитуриентите. Знам, че много хора ще ме заклеймят, ще ме упрекнат за това мое крайно изказване, но не намирам проблем, че абитуриентите са се забавлявали около храма. Предвид това, което се случва през последните години. За мен църквата не е смирение, кичът е именно там и около храма. Нима обществото забрави, че пред него се проведе концерт на телевизия Планета, забрави това, което се случи на Великден? Защо и абитуриентите да не оставят следите си там?

Top
>