Вие сте тук
Начало > FAMOUS > famous > ЗЛАТНИТЕ ГЛАСОВЕ НА „НАПОЛИ“ В КОНЦЕРТА „ЗВЕЗДНИТЕ ЛАУРЕАТИ“

ЗЛАТНИТЕ ГЛАСОВЕ НА „НАПОЛИ“ В КОНЦЕРТА „ЗВЕЗДНИТЕ ЛАУРЕАТИ“

Италианците Лука Сепе и Даниеле Музиани, лауреати на фестивала „Откритие“, които от две години насам се изявяват и като дует, ще се представят в концерта „Звездните лаурети на Откритие“, който ще се проведе на 20-ти май в Коцертното студио на БНР -Радио Варна, информират ПРофайл.

Лука Сепе, актьор, певец и автор на песни, e двукратен лауреат на „Откритие“, с концерти в България и телевизионни излъчвания по БНТ. Започва кариерата си от сцената на Сан Ремо. Има участия в множество международни фестивали, турнета в Щатите и Европа, участвал е в турне на Дзукеро. Има собствен лейбъл LS MUSIKA. От осем години е водещ на радио предаванията Kiss KissNapoli и TAPPI, а от 2010 е постоянен водещ по радио и телевизия Canale 34 Telenapoli.

Обича да се ангажира с каузи и три поредни години организира благотворителни концерт „Лука Сепе и приятели“ за UNICEF в полза на децата в Африка. Автор е на комедиен мюзикъл, който реализира успешни турнета в продължение на година. Името му се свързва с футболния клуб „Наполи“, за който пише някои от най-добрите си песни, с които вдъхновява феновете на отбора.

Популярен е в Италия с музикалните си пародии на известни неаполитански и латино песни. През 2014 прави пародиен клип на песента Cient’anne, в която играе премиера на Италия Матео Ренци заедно с Oscar di Maio, който влиза в ролята на Берлускони.

През годините Италия печели четири пъти конкурса за изпълнител и три пъти за песен на „Откритие“. На сцената на фестивала са пели звездата с пет платинени албума In-Grid, вокалистката на „МатияБазар“ Силвия Медзаноте и трибют формациите Hit Italy и Love Italy.

Top
>