Вие сте тук
Начало > FAMOUS > ХИТРО: ВАНЯ ДЖАФЕРОВИЧ ИЗПОЛЗВА „ИГРИ НА ВОЛЯТА“, ЗА ДА ПУСНЕ КНИГА

ХИТРО: ВАНЯ ДЖАФЕРОВИЧ ИЗПОЛЗВА „ИГРИ НА ВОЛЯТА“, ЗА ДА ПУСНЕ КНИГА

ваня джаферович

Със сигурност бившият футболист Ваня Джаферович има какво да разкаже за своя живот. Като повечето югославски семейства, и неговото е белязано от войната през 90-те години.

Всъщност инфлуенсърът неведнъж е разказвал за семейството си, за спомените, за мъката, за баща си. Последно го направи, когато майка му реши да продаде къщата, в която е израсъл. А най-тежко му ставало, когато чуе музика от бивша Югославия.

ДЖАФЕРОВИЧ ШОКИРА С ПРИЗНАНИЕ ЗА „ИГРИ НА ВОЛЯТА“

„Най-голямата грешка, която правя рядко, но я правя, е да си пусна музика от бивша Югославия, когато съм сам вкъщи. Чувам езика, текста, носталгията ме удря и почвам да ридая като малко дете. Не мога да спра…“, сподели преди време той.

Е, явно е дошло време да разкаже всичко това. Направи го в книга, която не нарича автобиографична, а „разговор между двама приятели“.

„Moja bogda sna“ е един откровен разговор между двама приятели, в който нищо не остава неизказано или премълчано“, описва той историята, която била „къде тъжна, къде весела, къде балканска и с аромат на круша“.

СЪЛЗИ В ОЧИТЕ: ЕТО КАК ЕВГЕНИЯ ДЖАФЕРОВИЧ СЕ ВРЪЩА ПРИ СЕМЕЙСТВОТО СИ

Книгата вече е на пазара с цена от 22 лв., като в момента е на промоционална такава в сайта на издателя, отбелязва vbox7. „Това е история за живота на Ваня Джаферович, но всъщност е историята на всички пострадали от Юговойните, превърнали се в бежанци и скитници по света, без сигурност и покой“, пише в описанието на книгата.

Ваня Джаферович живее повече по-дълго в България, отколкото където и да било. 17 години от живота му преминават у нас. Но предишните не са били никак леки. До 9-годишна възраст той и семейството му живеят в Босна, а след като избухва войната, се местят в Хърватия.

Top
>