Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > BTV И NOVA СПИРАТ ДА СНИМАТ СЕРИАЛИ

BTV И NOVA СПИРАТ ДА СНИМАТ СЕРИАЛИ

лъжите в нас сериал

Двете най-големи частни телевизии у нас – bTV и Nova, са в истински ступор от промените в Закона за хазарт, които напълно забраняват рекламата на бетинг компании и казина. Изненадващото решение на депутатите, прието само за седмица без дебати и публично обсъждане, свари буквално по бели гащи шефовете на медиите. Оказва се, че и двете телевизии ще загубят десетки милиони левове от промяната в закона, което ще се отрази и на програмата.

„В телевизията е страшно! Началниците заседават всеки ден часове наред, финансовите директори непрекъснато смятат някакви таблици с мрачни физиономии. Говори се, че ще има сериозни съкращения, както и редуциране на бюджетите. Възможно е много от по-скъпите предавания да не бъдат реализирани и изобщо да отпаднат“, разкрива пред „Уикенд“ журналист от bTV.

По неофициална информация медийната група е получава по над 4 милиона лева всеки месец постъпления от реклама на хазартни компании, излъчвани основно в спортните канали. Това прави приход от близо 50 милиона лева годишно, който сега няма как да бъде наваксан. Затова най-вероятно още от есенния сезон ще бъдат спрени някои от по-скъпите предавани. Под въпрос е дори „Ергенът“ догодина, нищо че прави голям рейтинг, пише „Уикенд“.

ЗАЩО BTV СВАЛИ РЕКЛАМИРАНИЯ СЕРИАЛ „АЛФА“?

В Нова телевизия също са притеснени. Телевизията получава около 40 милиона лева годишно от реклами за хазарт, и сега се чуди как да навакса загубите. Там също ще падат предавания, говори се и за съкращения.

Със сигурност нито Нова телевизия, нито bTV ще снимат сериали тази есен. Всички проекти за продукции са били замразени. Дори най-евтиният сериал излиза над 1,5 милиона лева, така че медиите са решили да си спестят това сериозно перо.

„Забравете за сериали, поне на този етап. През есента ще се излъчи само това, което е вече заснето. Не се предвижда нищо ново занапред“, коментира неофициално човек от bTV.

Top
>