Вие сте тук
Начало > Музика > ЕМИР КУСТУРИЦА & THE NO SMOKING ORCHESTRA ГОТВЯТ КОНЦЕРТ В СОФИЯ

ЕМИР КУСТУРИЦА & THE NO SMOKING ORCHESTRA ГОТВЯТ КОНЦЕРТ В СОФИЯ

      На 22 април 2016 г. Емир Кустурица и неудържимият Оркестър на непушачите(The No Smoking  Orchestra) пристигат в България по покана на DEGRIS EVENTS.! Без съмнение концертът отново ще взриви зала 1 на НДК!

Балканският хулиган  Кустурица и групата, която се спряга като „необичаен културен феномен“ излизат от рамките на „стандартен концерт“ и правят зрителите пълноправни участници в концерт – спектаклите.  По време на изпълненията си те канят хора от публиката да изпълняват физически упражнения за „загрявка“,  а на грандиозния финал, сцената се превръща в дансинг с пеещи и танцуващи хора.

Като едни истински повелители на трансграничната еуфория, под звуците на балканските ритми, предстоящата среща с Кустурица и групата ще завладее публиката с визия и звук и ще я хипнотизира с мощния си енергиен заряд.

 В репертора са включени песните – „Pit Bull Terrier” саундтрак към филма на Кустурица „Черна Котка, Бял Котарак“, „Djinji Dinji Bubamara” , „Unza Unza Time”, „Fuck you MTV”  – нецензурирана песен, демонстрираща негативното му отношение към мейнстрийм културата и световната „Американизация“ и др.

Пригответе се за грандиозното, двучасово  шоу на Кустурица – една от най-енигматичните и екстравагантни личности на Балканите.

Кустурица е добре познат у нас с многопластовата си особа и многобройните си артистични превъплъщения. Почитателите му у нас  са от всички социални и възрастови групи.

Емир Кустурица е личност, която не се побира в безукорни определения. Стихийният талант на родения в Сараево режисьор намира оригинален, сгъстен израз във филми като „Спомняш ли си Доли Бел“, „Ъндърграунд“, „Черна котка, бял котарак“, „Животът е чудо“ и други известни заглавия, отличавани на най-престижните кино форуми в света. Първият филм на Кустурица на английски език е  „Аризонска мечта“ (Arizona Dream) (1993) с Фей Дънауей, Джони Деп и Джери Луис в главните роли. Паралелно Емир се вихри на музикалната сцена в сътрудничество с други забележителни музиканти, сред които емблематичното му творческо взаимодействие с Горан Брегович. Не по-малко екстравагантно е уникалното селище Дръвенград, което Емир изгради на около 250 км. от Белград, само от дървен материал и което всяка година става домакин на международния културен форум Кюстендорф (също създаден от Кустурица).

Емир Кустурица готви премиерата на новия си филм „On the Milky Road“ („На Млечния Път“) за фестивала в Кан с участието на иконата на женствеността Моника Белучи, а в лентата ще видим и самия режисьор в централна роля.

В България беше издадена автобиографията на Кустурица – „Смъртта е непотвърден слух“. Една свръхенергийна, обезоръжаваща изповед, напоена с тръпни спомени за най-близките му хора, белязана от паметни срещи с магията на киното, но и от абсурдни перипетии и предизвикателства на оцеляването. 

Top
>