Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > ЕТО КАКВА Е ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА САШО КАДИЕВ ДА НАПУСНЕ BTV

ЕТО КАКВА Е ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА САШО КАДИЕВ ДА НАПУСНЕ BTV

сашо кадиев. sasho kadiev

Сашо Кадиев бе изпратен емоционално като водещ на бТВ в последното за сезона предаване на „Преди обед“, което бе изцяло посветено на него. В края на миналата седмица пък актьорът даде интервю и за „120 минути“, където бе гост във финалната рубрика „В главната роля“.

Кадиев обясни своето напускане на медията след 12 години вярна служба с желанието си да има повече време за театъра и киното. Но това ли е цялата истина? „Филтър“ припомня, че и докато беше водещ в „Преди обед“ Сашо не спираше да обикаля страната. Той бе централно действащо лице в постановките „Горката Франция“ и „Игра за двама“. Снима се и във всички филми на режисьора Ники Илиев. Да не говорим за инфлуенсърските реклами, които прави както сам, така и с майка си за Инстаграм.

Очевидно е, че допълнителни ангажименти никога не са му липсвали. Но… има нещо, което се премълчава. Тук в пълна степен важи мисълта: „Каквото и да ти говорят, знай, че става въпрос за пари!“. Да, напускането на Кадиев ес вързано именно с финанси. И това е признал самият актьор пред близки приятели.

Какво всъщност е наклонило везните водещият да се раздели с бТВ? Оказва се, че това са едни 30%, които медията е взимала от всеки хонорар на Кадиев, получен от участие в постанивки, филми и реклами. Тъй като е бил щатен служител, телевизията работодател му се води и продуцент. Системата е същата, както и в музикалните компании. Всеки изпълнител плаща процент за участията си на фирмата.

САШО КАДИЕВ СЕ СБОГУВА СЪС ЗРИТЕЛИТЕ НА „ПРЕДИ ОБЕД“

Ако приемем, че Сашо получава 500 лева хонорар от постановка, то той е давал по 150 лева на бТВ и за него са оставали едва 350 лева. Актьорът не е бил съгласен с това положение и няколко пъти е поставял въпроса пред шефовете на бТВ.

Той дори е имал желание да остане водещ на „Преди обед“, ако му бъде променен договорът. Ръководството на медията обаче отказало. Така се стигнало и до раздялата.

Истината е, че Кадиев не си е затворил окончателно вратата в БТВ, пише „Филтър“. Той вероятно ще продължи да се изявява в ефира, но не като щатен служител, а на хонорар. Има идея Сашо да прави своя рубрика в „Преди обед“ и да продължи да бъде водещ в „България търси талант“. Това е напълно реалистично, а бТВ вече няма да му взема 30 процента от хонорарите.

Top