Вие сте тук
Начало > FAMOUS > НА ЖИВО: КОРОНАЦИЯ НА КРАЛ ЧАРЛЗ III

НА ЖИВО: КОРОНАЦИЯ НА КРАЛ ЧАРЛЗ III

крал чарлз charls kral

Кралят и кралицата пристигнаха в Уестминстърското абатство преди коронацията, като влязоха през Голямата западна врата на древната църква. Пред тях дефилира дълга процесия от униформени официални лица и духовници и прозвучаха фанфари.

Камбаните започнаха да бият за краля и кралицата, които скоро ще бъдат коронясани в Уестминстърското абатство.

Принц Джордж, синът на принца и принцесата на Уелс, се наредиха до другите почетни гости.

Принц Хари и принц Андрю седят на третия ред в Уестминстърското абатство.

Андрю пристигна с кадифени одежди и златни знаци, които го обозначават като Рицар на жартиерата – церемониална роля, която той заема, откакто покойната кралица му я връчи през 2006 г.

За разлика от него принц Хари носи обикновен костюм, както бе поискано от Бъкингамския дворец, а не военната униформа, която преди това е носил на кралски церемонии, включително на погребението на кралицата миналата година.

Службата започна. По време на коронацията Крал Чарлз III е облечен в церемониално облекло, тежащо над 10 килограма. По време на официалната коронация на 6 май 74-годишният крал на Великобритания ще бъде облечен в тежки церемониални одежди от коприна, злато и скъпоценни камъни. Чарлз носи тъмночервената кадифена държавна роба на дядо си крал Джордж VI. Мантията е на близо 90 години.

БЪЛГАРСКИТЕ ПРИНЦОВЕ СЪС СПЕЦИАЛНО МЯСТО НА КОРОНАЦИЯТА НА ЧАРЛЗ III

Камила носи на коронацията мантия с дължина 5,5 метра, която е направена за коронацията на Елизабет II през 1953 г. Тя е избродирана с изображения на пчели и бръмбари, „които отразяват темите за природата и околната среда и любовта на Техни Величества към естествения свят“, каза по-рано говорител на Бъкингамския дворец.

Кралят и кралицата заеха местата си пред главния олтар на абатството.

Мястото е известно като Театърът на коронацията, което дава представа, че това е централната точка на традицията.

Крал Чарлз ще получи Библията, а след това ще чуем клетвата, която този път ще бъде рамкирана от признанието, че хората имат свои собствени „вярвания и убеждения“.

За помазването той ще пристъпи към 700-годишния коронационен стол.

Той е поставен в средата на старателно възстановената средновековна настилка.

Столът е изработен от италиански майстори от XIII в., като се смята, че много от парчетата мозайка са спасени от средновековни търсачи на изгодни цени, които са взели материал от стари древноримски руини.

Така че крал Чарлз ще бъде коронясан върху фрагменти от още по-стара цивилизация. Очаква се коронацията да продължи около 90 минути.

Top