Вие сте тук
Начало > EXCLUSIVE > АКТЬОРЪТ МАК МАРИНОВ ЛЕЖИ В АРЕСТА

АКТЬОРЪТ МАК МАРИНОВ ЛЕЖИ В АРЕСТА

мак маринов mak marinov

Актьорът Мак Маринов, познат с ролите си в Малък градски театър „Зад канала“, ще се превъплъти в ролята на главния готвач Милен в предстоящия сериал „Алея на славата“, който ще се излъчи по Нова телевизия. На екран 31-годишният ерген ще си партнира с Радина Боршош, Деян Донков, Ирина Жамбонас и още други. Малцина знаят, че иначе уравновесеният мъж има буен нрав и крие тъмно минало.

Преди години младият актьор е хванат да кара автомобила си с превишена скорост и алкохол в кръвта. Заради това му отнемат шофьорската книжка за година и дори лежи в ареста. Тази житейска случка променя коренно възприятието на Мак и той не само че спира да пие, но променя себе си до крайност.

„Понеже никога не ме бяха здържали до този момент, разбрах колко гениално е измислена институцията „арест“. Тъй като, когато те затворят в тази килия нищо не можеш да правиш, не можеш дори да мислиш, тогава разбираш, че това да ти вземат свободата е много по-болезненото от това да ти вземат любовта или каквото и да било. Всичко се свежда до това, че за да можеш да бъдеш свободен, всъщност трябва да се съобразяваш с някакви правила“, сподели преди време актьорът.

Буйният Мак – това е прозвището на Маринов като малък, не само заради буйния растеж на цветето мак. Той не е кръстен на него,няма и особена история покрай избора от страна на майка му и баща му. Но пък се допълва с историята на мака в различните древни легенди, които го описват и като цвете на ангелите, и като цвете на Хадес, на царството на Морфей, на нощта.

Майка му е актрисата Жорета Николова, възпитаничката на проф. Гриша Островски и носителка на наградата „Аскеер“, а баща му е преводач и директор в киното – Валентин Маринов-Пело, който си отиде през 2020 година, пише „Галерия“.

По потя в търсенето нас ебе си, бъдещият професионален актьор признава: „Бях много затънал, защото се занимавах с философия в СУ. Тогава този мрак, за който говорим, бе в страхотна степен завзел моето пространство. Интуитивно усещах, че няма да свършат добре нещата. Тогава приятелка на майка ми ме попита: „Защо не вземеш да станеш актьор, имаш такива заложби“. Видя ми се добро предложение. Оттам нататък всичко се разви светкавично“, разказва той.

 

Top