Вие сте тук
Начало > FAMOUS > ВЕНЕЛИН ПЕТКОВ И ГЕНА ТРАЙКОВА ПАК СЕ СЪБИРАТ

ВЕНЕЛИН ПЕТКОВ И ГЕНА ТРАЙКОВА ПАК СЕ СЪБИРАТ

венелин петков гена трайкова venelin petkov gena traikova

Журналистът Венелин Петков и бившата му приятелка и колежка Гена Трайкова отново са заедно. Но не като двойка, а като колеги в УНСС. Двамата започват да преподават на студентите от магистърската програма по „Мултимедийна журналистика“ от есента.

Това е първата им съвместна дейност, след като години наред те ръководеха новините в бТВ. Венелин беше директор на „Новини и актуални предавания“, а Гена техен главен редактор и негова дясна ръка.

След като Петков беше освободен от работата си преди три години, в знак на солидарност с него се махна и Трайкова. Сега и двамата са щастливи да работят отново заедно.

ВЕНЕЛИН ПЕТКОВ МОЛИ МАДАНСКА ЗА ПРОШКА, НО УДРЯ НА КАМЪК

Заедно с тях в магистърската програма са поканени като лектори Миролюба Бенатова, Мариета Николаева и Асен Иванов. Всички завършили след това бъдещи журналисти могат да се реализират като репортери, водещи, продуценти и отговорни редактори на новини.

Венелин иначе работи като даскал в частно столично училище, където преподава само на английски. Петков обича да споделя с възпитаниците си, че преди за замине да следва в САЩ, е работил като преводач, учител и носач на краставици, но когато късметът го отвежда в международния отдел в БТА, разбира, че единственото, с което искал да се занимава, е журналистиката.

След 20 години стаж в бТВ Петков бе сменен от новите собственици на медията с колегата му и негов бивш подчинен Антон Хекимян.

ГЕНА ТРАЙКОВА НАПУСКА БЪЛГАРИЯ

Петков дълго време живееше с колежката си Гена Трайкова. Искрите между тях пламнаха по времето, когато двамата бяха водещи на новините. Публична тайна е, че на нея Венелин Петков дължи кариерата си в бТВ, защото тя е тази, която го вкара в новините, пише „Галерия“.

Връзката между тях приключи, след като синеоката тв водеща залюби музиканта Лъчо от група „Хиподил“. След раздялата си Гена и Венелин успяха да запазят добри колегиални отношения. След това за кратко Петков се хвърли в обятията на водещата на късната емисия новини Поли Гергушева, но любовта им просъществува кратко.

Top
>