Вие сте тук
Начало > Шоу > МАРИЯ БАКАЛОВА Е ПЪРВАТА БЪЛГАРКА С НОМИНАЦИЯ ЗА ОСКАР

МАРИЯ БАКАЛОВА Е ПЪРВАТА БЪЛГАРКА С НОМИНАЦИЯ ЗА ОСКАР

мария бакалова maria bakalova

България направи пълен пробив в Холивуд и A-лист актьорите с Мария Бакалова, която току що стана първата българска актриса с номинация за „Оскар“.

Тя ще се състезава в категория за поддържаща женска роля за играта си в сатирата „Борат-2“. Бакалова бе първата обявена номинация днес в живо предаване онлайн от Лос Анджелис.

Мария Бакалова се конкурира за оскара с актрисите Глен Клоуз, Оливия Колман, Аманда Сайфрид и Юн Йо-джонг.

Церемонията по връчване на наградите „Оскар“ ще се проведе на 25 април.

Бакалова вече бе номинирана и за „Златен глобус“, за приз на Гилдията на сценаристите в САЩ, на Американско-канадската асоциация на критиците и на британската филмова академия (БАФТА).

Талантливата актриса вече бе наградена от Международната академия на печата, както и от Австралийската академия за кино и телевизионни изкуства. Също така спечели наградата „Изборът на критиците“ за най-добра поддържаща роля и тази на лондонските кинокритици. Всичките признания са за участието й в комедията „Борат 2“.

Кулминацията в „Борат 2” е сцената на Бакалова с адвокатa на бившия американски президент и екс кмет на Ню Йорк Руди Джулиани. Българката се представя за журналист и взима интервю със 76-годишният мъж в хотелска стая. В края на разговора им Джулиани иска адреса и телефона на красивата „журналистка”. В следващата сцена се изляга на леглото с ръце в панталоните си.

Top
>