Вие сте тук
Начало > FAMOUS > МАРИЯ СИЛВЕСТЪР СТАНА СТУДЕНТКА НА 47

МАРИЯ СИЛВЕСТЪР СТАНА СТУДЕНТКА НА 47

мария силвестър maria silvestur

Водещата на „Бригада нов дом“ Мария Силвестър, която играе Жана Балканска в крими сериала „Алфа“, също като героинята си се увлича от психологията. Красавицата дори възстанови студентските си права и на 47 години стана отново студентка по психология във Великотърновския университет. Преди години тя учи право. След третата година обаче разбира, че тази специалност не е за нея и прекъсва, пише „Галерия“.

„След като взех всички изпити, съвсем честно си признах – омръзна ми, не е моето амплоа. Не беше мързел, а не го усещах. Нямах ентусиазъм и знаех, че ме чака нещо друго. Дадох си почивка от следването и се насочих към моделството. Пътувах и ми се стори приятно. После се насочих към психологията, винаги ми е било приятно да чета за вътрешния свят на човека“, споделя Мария.

МАРИЯ СИЛВЕСТЪР КРИЕ ПОРЕДНО МЛАДО ГАДЖЕ

И тази специалност обаче зарязва защото среща бившия си мъж — актьора и певец Силвестър Силвестров и забременява със сина им Давид.

„Съвпаднаха няколко пречки, но после животът така се случи, че започнах една чисто практическа психологическа работа и една лична психотерапия, без да го осъзнавам. Репортажите ми от улицата за „Тройка по никое време“ и „Шоуто на Азис“, в които изнамирах едни особени и интересни за мен, но неприсъстващи в ефира по ред причини герои, бяха мой психологически експеримент. Не беше самоцелно – тези типажи ми бяха просто по-интересни от обичайните герои. За мен беше паралелен процес – от една страна, виждах реакциите на хората, успявах бързо да създам комуникация и контакт с тях, което е предизвикателно. От друга страна, наблюдавах себе си – как сама реагирам на тях и защо. Тогава не знаех, че се изследвам по този начин, но подсъзнателно усещах, че това е вътрешен процес, който има своята причина. И бях убедена, че някой ден ще я открия“, разкрива още водещата.

Тя не знае дали ще работи някога като психолог, след като завърши, но със сигурност специалността ще й помогне да опознае по-добре вътрешния си свят.

Top
>