Вие сте тук
Начало > FAMOUS > famous > MIA D. – R’N’B ДИВАТА В НАРОДНА НОСИЯ

MIA D. – R’N’B ДИВАТА В НАРОДНА НОСИЯ

Мария Димовa или MIA D. e родена в Габрово през 1989г. От седемгодишна се изявява в именития фолклорен ансамбъл „Българче“. Завършва 14 СОУ „Професор д-р Асен Златарев“ в София и продължава образованието си в Нов български университет със специалност „поп и джаз пеене” в класа на доц. Етиен Леви и Нели Маринкова. Носител е на няколко първи места в песенни конкурси и фестивали. През 2014г. взима участие в Сезон 3 на музикалния формат „X-Factor”, където стига до къщите на съдиите. От година и половина е част от хора на „Космически гласове“, основан от диригент Ваня Монева. Преди по-малко от месец MIA D. Представи дебютното си парче „Bbboy“, а видеото към него е заснето от един от най-добрите български режисьори Валери Милев.

-Къде се срещнаха фолклорната певица Мария Димова и провокативната R’n’B дива, MIA D.?

-Аз мисля, че и двете са си живели винаги в мен. Просто едната реши да се заяви и изяви малко по-късно от другата. Така да се каже, MIA D. „изригна“ в по-късен етап от живота ми. С народна музика се занимавам от 6-годишна, но винаги ми е харесвала поп и R’n’B музиката, паралелно с фолклора. Бях част от ансамбъл “ Българче“, а след за моето развитие се погрижи Манка Билчева.  Едновременно с народната музика винаги слушах Кристина Агилера, Тони Бракстън, „Spice girls“, „Destiny`s child“, като всички тинейджъри. На 19 години реших да кандидатствам поп и джаз пеене и бях много щастлива, че моята учителка Калинка Згурова ме подкрепи напълно. Приеха ме в класа на доц. Етиен Леви и Нели Маринкова. Много съм щастлива, че именно те ми дадоха една стабилна основа и нестихващо желание за надграждане и самоусъвършенстване. Хубавото е ,че сега и Мария Димова, и MIA D. продължават да си живеят в мен в пълна хармония.

-Мислиш ли, че провокацията продава?

-Мисля, че когато една жена е секси това винаги провокира интереса на околните, независимо от това дали е певица или има друга професия. Сексапилът много често помага, но и пречи, за това определено не е достатъчен за постигането на успех. За една певица, разбира се е добре и да може да пее (смее се). Важно нещо е и самоувереността. Мисля, че всъщност комбинацията и баланса между всички тези качества може да продава.

-Къде е мястото на фолклорната музика в живота ти сега?

-Той върви паралелно с  R’n’B музиката. С фолклора съм закърмена и никога не бих искала да спирам да го изпълнявам!  Сега имам честта да пея в хор „Космически гласове“ с диригент Ваня Монева. Чувството е страхотно и не бих го заменила с нищо друго. Уникално е само по себе си и ме развива като изпълнител.

-Дебютното ти парче “ Bbboy“, провокирано ли е от лична история?

-Когато се случи „ Bbboy”, казвам „случи” не случайно, защото това е един от най-важните моменти в живота ми. Тогава си казах, че всяко разочарование в любовта има и своята полза и понякога една раздяла може да бъде много по-инспирираща и продуктивна от каквото и да е друго нещо. Ако не се бях почувствала така, нямаше да имам и първото си парче „ Bbboy”. Тази песен е за всички „лоши момчета“, а те не са малко в живота ми.

Радвам се, че Васил Юруков усети моята емоция и написа този текст, от който тръгна всичко. Аз го видях и прочетох себе си на лист хартия. Вдъхнових се, а в последствие дойде и музиката в главата ми. Една от най-сериозните задачи беше на Щерион Пилидов, който направи бруталния аранжимент. И ето, че започнаха да се появяват и добрите момчета (смее се).

-Колко време ти отне да реализираш парчето?

-Парчето го реализирахме след 9 месеца. Не беше много лесно, но стъпка по стъпка успяхме. Важното е, че екипът беше изключително добър и всички се нахъсвахме едни от други. Много вдъхновяващ беше самият работен процес. В студиото при Юлиан Янев беше страшен купон, а двамата с Щерион толкова ме надъхваха, че имах чувството, че ще се взривя. Страхотни професионалисти! За видеото се доверих на точният човек -Валери Милев и уникалния му екип. Идеята му за клипа напълно съвпадаше с моята и с представите на моя стилист, Константин Стойнов. Марина Младенова, която е моя приятелка се погрижи за супер стилния грим, а за косата ми – Ники Тонев. Яна Христова направи хореографията и улови яките акценти в парчето. Изкефих се на макс и вложих всичко от себе си. Радвам се, че точно с този екип реализирахме парчето!

-Участвала си в риалити формат. Помага ли ти това в кариерата?

-Да,участвах през преди две години в „X Factor” и мисля, че това ми донесе положителни емоции и ме срещна с много талантливи хора. Мисля, че такъв тип формати могат много да помогнат, да калят характера и дадат страхотно поле за изява на един млад изпълнител.

-Слуша ли се в България твоят стил музика?

-Мисля, че се все повече се слуша такъв стил музика в България. Правят се страхотни парчета и клубовете са пълни. От това по-голямо доказателство няма.

-Мислиш ли да събереш в един проект фолклор и модерно звучене?

-Ако се появи подходящият проект, защо не?! Обичам и двата стила, пък и хубавата музика не може да има ограничения.

-Какво да очакваме от теб за в бъдеще?

-Още много готини проекти. Обичам да изненадвам постоянно другите и себе си. Обичам хубавата музиката и това е основното, което ще ме води!

Top