Вие сте тук
Начало > FAMOUS > МИЛА РОБЕРТ ЗАЧЕНАТА НА ТАВАНА

МИЛА РОБЕРТ ЗАЧЕНАТА НА ТАВАНА

мила роберт mila robert

Талантливата актриса, певица и художничка Мила Роберт преди почти две седмици напусна „Денсинг Старс“, но хората не спират да говорят за нея. Различна и запомняща се – така я определят най-близките й хора.

Мила Роберт е дъщеря на певицата и писателка Ваня Щерева и баскетболиста Роберт Гергов. Зачената е случайно в една таванска стая. „Изобщо не съм била в плановете им. Майка ми видяла баща ми на баскетболен мач във Варна, на който отишла с приятелката си, влюбена в друг баскетболист. Написала си в дневника: „Ще се оженя за Роберт Гергов!“. Впоследствие се запознали, но той си харесвал друга, тя – също друг. Имало обаче заченка на свалка, дори му ходила на гости в София да спи при него като при познат. Как са станали гаджета, не знам. Просто на една Нова година нещо си се любонкат. И става белята. Заченали ме в една таванска стая над хубавия апартамент на леля ми“, разкри преди време дъщерята на писателката.

През 2013 г. Роберт участва във втория сезон на „X Фактор“ по Нова телевизия, където представя своя версия на песента „Wicked Game“ на Крис Айзък. Мила завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ в класа на проф. Иван Добчев, който я забелязал година преди да кандидатства в НАТФИЗ на един концерт, който направила пред СФУМАТО. През 2019 г. завършва актьорство и прави кавър на песента „Никой не може“ на Азис, а той самият участва в клипа към парчето. Тя никога не изневерява на своя стил. Предлага на своята аудитория освен пъстрота и свободолюбие и нов начин на мислене през призмата на детето в нея, което е пораснало доста бързо.

МИЛА РОБЕРТ ПРИЗНА ЗА НАРКОТИЦИТЕ

„Аз съм се чувствала като възрастен от 5-ти клас. Имам чувството, че съм живяла изключително дълго, защото от много малка съм: искам това, правим го това. Искам гадже в Пловдив, качвам се на влака и тръгвам, нищо че съм само на 13 години.“

„Имах много приятно детство и в същото време малко объркващо, дете съм на разведени родители. Останала ми е една тъга от това и ми е трудно да повярвам в любовта между двама души. Не съм ядосана на родителите си, а тъжна, тази тъга си стана като мотив на живота ми“, допълва талантливата блондинка.

Дъщерята на Ваня Щерева определя стила си като „чалга-пънк“ или „все тая“. Изобщо не робува на жанрове. Наслаждава се на свободата си в музикален стил. „Нося любов в сърцето си и това е магнит за някои хора, за други е „криндж“ – споделя звездата от „Денсинг Старс“. Тя сподели, че отличителният й белег е, че не прилича на никого другиго и именно с това привлича почитателите си. Актриса по диплома, музикант по душа, тя не крие, че никак не съжалява, че не се е борила за щат в никой театър, а да прави това, което истински обича и харесва.

„Обичам да ходя по път, който никой не е минавал, за да създам за себе си живота, който имам в момента. Въпреки травмите ми от театралната школа, давам си сметка, че тя ме направи силен човек. Там има тенденция да се мачкат младите талантливи хора с неясна цел. Просто да им се покаже, че животът не е хахо-хихи“, казва Мила Роберт.

ПЕВИЦАТА МИЛА РОБЕРТ: ОХРАНИТЕЛИ НИ БИХА ВЪВ ВАРНЕНСКО ЗАВЕДЕНИЕ

Блондинката е откровена, че в НАТФИЗ много се пие още от първи курс. „До хапчета не съм стигала, алкохолът ми е слабост. Там се изгражда един малък алкохолик“ – споделя през смях щерката на Ваня Щерева.

Оказа се, че като повечето млади хора у нас, потопили се в света на изкуството и нощния живот, тя е опитвала опиати и дори за кратко се е чувствала зависима от тях. Наркотиците, които визира блондинката, най-често били марихуана – време, в което тя и аверите й просто са разпускали. По-голям проблем за нея обаче били твърдите напитки. „НАТФИЗ те учи на алкохолизъм“, казва щерката на Ваня Щерева, уточнявайки, че заради вредните навици, които е изградила по време на обучението си в Академията, е решила да скъса завинаги с театъра и да се отдаде на музиката, в която е намерила спасение. Понастоящем Роберт не пие и не поглежда към наркотици. Неслучайно затова избира да разкаже трънливия си опит и да даде урок на онези, които тепърва ще минат по същия път.

Мила е хубава, дългокрака, дългокоса, талантлива, модерна, креативна млада жена. „Опитвам се да не се вписвам в шаблони, което също вече се е превърнало в клише. Всеки се прави на неповторим. Затова предпочитам да казвам за себе си, че съм съвременен артист, чийто уникален талант е да превръща чалгата в шансони“ – така се описва изпълнителката на „Покемон“.

Закачките ѝ с попфолка продължават и до днес, като в авторските ѝ песни включва „чалга“ елементи. Песента ѝ „Покемон“ събира над 1 млн. гледания. Мила е отдадена на творчеството си и винаги влага максимума от себе си. За снимките на един от клиповете си тренира близо 6 месеца, за да се научи да танцува на пилон.

„Денсинг Старс” е детската ми мечта. Искам да съм принцеса, да се мотая с хубави рокли. После разбрах, че даже ще ми плащат за това, и веднага се навих. С танците сме си много добре. Обичам да танцувам. Даже съм учила какви ли не танци в Театралната академия. Още тогава стана ясно, че няма особена връзка между това, което си представям, че правя, и това, което действително излиза от тялото ми като движения. Ама нищо. Важното е, че вече съм тук. Истината е, че засега нямам проблем с това предаване. Ще стане неприятно, ако се окаже, че то има проблем с мен. Не обичам да ми казват какво да правя, как да го правя и някакви много строги капацитети да ме коментират отвисоко. Освен това не ми харесва да ме юркат, да ме карат да ставам рано, да ме държат гладна, да ме гледат на кръв, ако закъснея с 10 минути, да ми се философства много. Може също така да се каже, че съм малко тромава и съвсем леко некоординирана, но си го обясняваме с това, че съм метър и осемдесет мадама. Вижте да ми дадете някой танцьор по-якичък в кръста и му направете хубава застраховка. Сигурно ще иска да ме вдига. Надявам се да не ми се падне някой амбициозен, покрит с пайети и перушина надзирател, защото няма да се разберем. Тук съм да се забавлявам, а не да ставам световна шампионка по кълчене с препятствия“ – заяви в чувство за хумор във визитката си в „Денсинг Старс“ Мила, която даде всичко от себе си в шоуто, но наскоро отпадна от надпреварата.

Top
>