Вие сте тук
Начало > Новини > НАЙ-ГОЛЯМАТА ИЗЛОЖБА НА ЕКЗОТИЧНИ ПАПАГАЛИ В ЕВРОПА ГОСТУВА В СОФИЯ

НАЙ-ГОЛЯМАТА ИЗЛОЖБА НА ЕКЗОТИЧНИ ПАПАГАЛИ В ЕВРОПА ГОСТУВА В СОФИЯ

На 20 февруари в столичен мол официално бе открита изложба на редки, големи папагали от цял свят.. Изложбата се нарича „Macaw Garden Show“ и ще гостува до края на месец май. В нея са включени над 35 вида пернати: седем вида Ара,  четири вида Какаду, Амазона, Жако, Еклектус, като и три вида много редки птици. Това са Хиацинтовата Ара Джулс/както казват децата „Синия папагал от филма РИО“/, Токо Тукана Рафи и Златния папагал – Съни.

Това, което прави изложбата още по-вълнуваща е фактът, че птиците не са поставени в клетки, нямат прегради, а са свободни. Те са специално подготвени за целта и по този начин всеки може да се наслади на красотата им така, както би ги видял в естествената им среда. За това допринася и специалния интериор, който ви кара да се чувствате като в истинска джунгла.

В специална зона, посетителите може да се докоснат лично до избран любимец, да го нахранят или да си направят уникална снимка за спомен с него. Настроението се покачва и от факта, че всеки посетил изложбата се включва в томбола за спечелването на един говорящ папагал от вида Кралско Жако. Както споделят организаторите от Macaw Garden Show: Сигурни сме че тази година , най-желания подарък на децата в София за домашен любимец, ще бъде папагал, уверява домакинът Янко Кесаровски.папагали

Top
>