Вие сте тук
Начало > Музика > ПАВЕЛ И ВЕНЦИ ВЕНЦ СКОЧИХА ПРИ АКУЛИТЕ НА ОСТРОВ ФИХАЛХОКИ

ПАВЕЛ И ВЕНЦИ ВЕНЦ СКОЧИХА ПРИ АКУЛИТЕ НА ОСТРОВ ФИХАЛХОКИ

павел венци венц pavel venci venc

“Ако не сега, кога“ – това е въпросът, който отеква в главите ни ден след като хип-хоп дуото Pavell & Venci Venc’ направи ударното си завръщане след почти едногодишна пауза. Момчетата, които си дадоха планирана ваканция след „Булгари“, се събират отново, а освен със супер зареждащото парче скроиха допълнителна изненада за заклетите си фенове – бонус трака „Спешна нужда“.

Макар на пръв „прочит“ парчетата да носят коренно различни емоционални вихрушки, те все пак могат да намерят допирни точки. След като заснемат видеото на „Ако не сега, кога“ в Малдивите, Pavell & Venci Venc’ пренасят горещината на климата в основите на следващия си сингъл, чиято цел е именно тази – да изпоти слушателите си в ритмичната изповед с нюанси на еротика.

„Песента казва сама всичко за себе си. Няма нищо скрито или таен втори смисъл. Доста е директна, сексуална и имаща за цел единствено да създаде настроение за интимност“, разказва ни Pavell, а Venci Venc’ добавя с намигване, че вдъхновението за парчето се крие в „основна еволюционна практика за оцеляване“.

В мелодията участие взима и челистката Магдалена Петрович, което се оказва особена усмивка от съдбата. Причината – тя влиза в „Спешна нужда“ по-скоро случайно, след като първоначално се среща с момчетата за коренно различен проект – песен с братята Пламен и Иво на 16 януари – световния ден на The Beatles. „Впоследствие чу демото на нашата песен и каза само “Искам и тук! Искам и тук”. Маги е супер професионалист и това, което създаде за нас, е безценно!“, не пестят суперлативи певците.

И ако на нас ни се струва, че „Спешна нужда“ и „Ако не сега, кога“ се появяват като с магическа пръчка след продължителен зимен сън, то изпълнителите, които са от основните творчески двигатели на „Вирджиния Рекърдс“, прекарват месеци наред в режисирането на специалната изненада. „През изминалата година направихме доста музика, която по липса на финансова логика не пуснахме“, казва Венцислав Чанов, както е името по паспорт на едната половина от дуета. Той признава, че с брата си по оръжие планирали тази продължителна почивка независимо от „коронните“ времена, в които живеем вече повече от година. А Павел добавя, че записите на нови песни изисквали особена организация и предвид решението му да се върне в селото си Крушаре със своята любима – Кристина Нгуен.

ПАВЕЛ И ВЕНЦИ ВЕНЦ ПОМАГАТ НА “БРИГАДА НОВ ДОМ”, ЗА ДА ЗАРАДВАТ 14-ГОДИШНО МОМЧЕ

И към днешна дата не съжалява, а дори напротив – с широка усмивка ни разказва за армията от хлапета, която ги причаквала около местния магазин. Именно това и била една от ограничените до санитарен минимум заради пандемията и мерките опции за директна връзка с феновете. „Липсваше ни повече от всичко! Нормално е да е така, все пак това е финалната част от целия процес. Създаваш музика, пишеш текст, записваш вокали, смесваш парчето, снимаш видео и накрая, евентуално, успяваш да го изпълниш пред хора, които също като теб го харесват. Абе магическо е!“, категоричен е Павел Николов.

Логистиката на настоящето им завръщане с Венци се оказва доста по-трудоемка, отколкото би предположил човек, а работата от дистанция се оказва като капка в морето в сравнение с организационната полемика, свързана с избора на локация за магичното видео на „Ако не сега, кога“. Както вече писахме, момчетата се хвърлят с главите надолу към горещите курорти, но не само. Скачат и при акулите. Това обаче определят като „лесната част“. По-трудно им било да стигнат до крайната дестинация – остров Фихалхохи на Малдивите. Изборът на мястото е тясно свързан с парчето – дотолкова, че Pavell & Venci Venc’ променят няколко пъти текста заради различните им планове за отпътуване. „Започнахме с Доминикана, но тя се оказа затворена. Опитахме и с Тайланд, но и него затвориха ден преди да купим билети. Така се стигна до последната свободна от COVID точка на планетата – Малдивите. Каква щастлива случайност само!“, доволен е Павел, докато ни разказва за перипетиите по заминаването, а Венци се включва с висока оценка за „бруталното“ място, което – никак не сме изненадани – подхожда до съвършенство на дуото. „С Павката имаме сериозен афинитет към приключенията, може би затова така добре поддържаме дуета!“, смее се той.

Така стигаме и до акулите. И ако си мислите, че изпълнителите решават импулсивно да се гмурнат при водните създания, то не сте съвсем прави. „Предварително бях потърсил в Гугъл “жертви от акули на Малдивите”, но ми излязоха 0 резултати. Просто няма такива. Тези акули бяха от вид, който дори не е развил големите и остри зъби, с които всички свързваме вида, защото се хранят предимно с планктон и малки рибки“, обясни ни морското дете на Бургас – Павел. Освен радост в най-чистата й форма, противно на очакванията за привидно адреналинното приключение, плуването сред животните всъщност му подействало успокояващо. „Беше спиращо дъха усещане, особено в миговете, в които минаваха под коремите ни от любопитство“, допълва от своя страна и Венци.

ПАВЕЛ НА ВЕНЦИ СЕ ОЖЕНИ ТАЙНО

За да хванат акулите на камера, момчетата, заедно с останалите 7 човека от екипа си, пътуват с лодка около 40 минути от Фихалхохи. Самият остров пък бил толкова малък, че можел да се обходи пеша само за двайсетина минути. „Изключително благодарни сме на режисьора Люси Иларионов и екипа за страхотната работа, както и на прекрасните ни половинки Криси и Мая, които бяха като войници. Снимахме от 5,30 ч. сутринта до залез-слънце няколко последователни дни“, казва още за работата по видеото Venci Venc’.

Слънцезащитен лосион 50-и фактор, нещо против комари, плавници и обувки за плуване заради режещите корали – това са четирите най-важни неща, които момчетата ни съветват да вземем в багажа си, в случай че решим да последваме стъпките им до Фихалхохи, пише Монитор.

Хип-хоп звездите остават очаровани от красотата на белите пясъци и прозрачната вода, спокойствието, подводния живот и кухнята на острова. На въпроса дали са открили минуси на дестинацията, Чанов отговаря: „Негативът беше един, но съществен – бедността, в която местните живеят…“

„Ако не сега, кога“ служи обаче като много повече от повод за бягство към свят, изваден сякаш от картичка. „Това е мантрата, която решихме да импрегнираме в този трак, именно защото бяхме заключени в собствените си светове толкова време. Чакането не е опция… Да отворят заведенията, да започнем работа, да дойде уикендът, да отидем на море или да се оженим. Сега е моментът за желанията ни“, вярва Венци. Все повече хора да са достигнали до максимата – на това пък се надява Павел. „Знам, че е по-лесно да се каже, отколкото да се живее по този начин, но наистина смелостта не трябва да се бърка с безразсъдство. “Сега” е всичко, което притежаваме реално, и колкото и да е хубаво да правим планове и да се подготвяме за бъдещето, истината е, че то си остава все така несигурно и лесно променливо“, смята той.

Top