Вие сте тук
Начало > Музика > СЕДЕМ ГОДИНИ ПО-КЪСНО: КРАЙ НА ВОЙНАТА ЗА „ГЪЛЪБО“

СЕДЕМ ГОДИНИ ПО-КЪСНО: КРАЙ НА ВОЙНАТА ЗА „ГЪЛЪБО“

Миро и композитоката Вида Пиронкова най-после се помириха и заровиха томахавките. Няколко години Вида бе смъртно обидена на певеца и му забрани да изпълнява песента „Гълъбо”, която е сред най-големите му хитове. Войната започна, след като изпълнителят бе пренебрегнал Пиронкова при сключване на договор с мобилен оператор за използване на песента. Впоследствие парчето бе забранено и свалено от всички платформи след разпореждане на Вида като автор на композицията. Оказа се, че въпреки че е създател и на музиката, и на текста на песента, Пиронкова не е получила и стотинка от авторските права.

Войната им продължи цели 7 години, но двамата си простиха преди дни на концерта на Миро по случай новия му албум „46”. В началото на март изпълнителят чукна 47 години, но издаде албум, озаглавен „46”, който уж трябва да отговаря на възрастта му. Явно суетният певец взима пример от Лили Иванова и крие една година от ЕГН-то си.

„След 7 дълги години в Тибет имах пълното право да се нарева на воля от щастието на препълнената ми с любов душичка! Благодаря ти, Господи!” – написа Вида във фейсбук и публикува парчето „Гълъбо”, пише „Уикенд“.

ПАК СКАНДАЛ С „ГЪЛЪБО“

Голям жест към поп идола направи и продуцентът Игор Марковски. „Снощи бях на представянето на албума „46” на Миро. Ден преди това разговаряхме по телефона. Използвам широката аудитория на социалната мрежа, за да съобщя, че следващата седмица ще подпиша официални документи, с които прехвърлям правата от продуцирането на песента „Гълъбо”, както и че подарявам на Миро всичко, произтичащо от това. Същото се отнася и за клипа, който направих с огромна любов. Считам, че трябва да се сложи край на всякакви спекулации относно тази песен (и клип) и да се възроди отново в ефира над нас. Този акт е доброволен. Не търся никакви облаги от това мое действие, както и не съм получавал такива до този момент.

Миро, благодаря ти за всичко, а не само за „Гълъбо”, „Нависоко”, „Ти защо си тук”, „Съдби” и т.н. Ти си един огромен „Сувенир” за българската музика! Ще се видим съвсем скоро в студиото!” – написа преди дни Игор Марковски, а Мирослав Костадинов е на седмото небе от щастие, че отново може да изпълнява една от най-хитовите си песни. Парчето е любимо и на голяма част от феновете на певеца, които ликуват, че ще слушат емблематичната композиция на живо.

ВИДА ПИРОНКОВА И „ГЪЛЪБО“ ДОЛЕТЯХА С ЕМПАТИЯ В УНСС

Изненадите не спират дотук. Мария Илиева и Графа също се появиха на представянето на албума на поп певеца. До този момент половинката на дует „Каризма” никога не е показвал да има приятелство с нито един от двамата. Даже с Графа са и пряка конкуренция. А Мария пък не пропусна доза позитивизъм в срещата им. „Много те обичам! Трогна ме! Благодаря, че споделяш красотата, която носиш в себе си, със света. Привилегия е да съм твой приятел!”, написа под общата им снимка поп дивата. „Привилегията е наша! Ти си вселена!”, отговори и той. А за тяхното приятелство досега никой не бе и чувал…

Top
>