Вие сте тук
Начало > Шоу > ТОВА ЛИ Е НОВИЯТ ДЖЕЙМС БОНД?

ТОВА ЛИ Е НОВИЯТ ДЖЕЙМС БОНД?

Арън Тейлър-Джонсън arun teilur djonsun

Спекулациите кой ще наследи Даниел Крейг като агент 007 изглежда приключиха. На 33-годишния Арън Тейлър-Джонсън е била официално предложена ролята на Джеймс Бонд в следващ филм от поредицата. Новината тръгна тази сутрин от британския таблоид The Sun, но вече е подета от престижни медии като списание Time и Euronews. Предаде я и Би Би Си, макар въздържаното заглавие на държавната британска медия да включва думата „спекулации“.

„Сън“ добавя, че все още предстои формалното подписване на договора, но от страна на продуцентите Eon предложението е официално.

ЗАЩО ИДРИС ЕЛБА ОТКАЗА ДА БЪДЕ ДЖЕЙМС БОНД

Досега в образа на най-известния шпионин в киното са се превъплъщавали Шон Конъри, Джордж Лейзънби, Роджър Мур, Тимъти Долтън, Пиърс Броснан и Даниъл Крейг. Първият филм „Доктор Но“ излиза през 1962 г., а последният засега – „Смъртта може да почака“, през 2021 г. Той бе и финален за последния изпълнител на ролята, Крейг, който я изигра пет пъти поред.

Тейлър-Джонсън е известен с участията си в черната комедия „Шут в г*за“, „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“, „Анна Каренина“, „Годзила“, „Тенет“. Носител е на „Златен глобус“ за ролята си във филма на Том Форд „Хищници в мрака“. Английският актьор е женен за 23 години по-възрастната режисьорка Сам Тейлър-Джонсън („50 нюанса сиво“), на която след броени дни предстои премиера с биографичния филм „Ейми Уайнхаус: Back to Black“. През годините често за Бонд са били избирани слабо популярни актьори, за които ролята се е превръщала в ракета-носител.

СЛЕДВАЩИЯТ ДЖЕЙМС БОНД СЕ ПОКАЗА ГОЛ

Като претенденти за ролята по-рано бяха спрягани имената на Хенри Кавил, Том Харди, Идрис Елба и дори актуалният носител на „Оскар“ Килиън Мърфи, чиято кандидатура бе подкрепена от самия Пиърс Броснан. В допитване преди време се оказа, че фаворит на феновете е Елба. Но самият актьор демонстрира слаб интерес към участие в дълголетния франчайз. В интервю за „Ню Йорк таймс“ през 2017 г. той каза: „По-скоро искаме да видим чернокож Джеймс Бонд, отколкото Идрис Елба, актьора, като Джеймс Бонд“. За разлика от него, изпълнителят на ролята на Супермен Хенри Кавил заяви, че би било „много, много вълнуващо“ да изиграе агент 007.

В момента компанията Eon Productions, която продуцира филмите за Бонд, разработва сценарий и подготвя снимките на нов, 26-и филм от поредицата за тайния агент на Нейно величество (може би вече, след смъртта на кралицата-съвременник на всичките досегашни 25, Бонд ще служи на „Негово величество“?). Режисьор все още не е избран, но ако договорът с актьора бъде подписан – това е някаква стъпка напред.

Top
>