Вие сте тук
Начало > FAMOUS > ВЕСЕЛИН ПЛАЧКОВ СТАНА ОБЩИНСКИ ШЕФ

ВЕСЕЛИН ПЛАЧКОВ СТАНА ОБЩИНСКИ ШЕФ

веселин-плачков

Актьорът Веселин Плачков стана общински шеф в Плевен. Изпълнителят на главната роля във филма „Дякон Левски“ е назначен за началник на отдел „Култура и туризъм“ в общината от 6 април.

„Да, така е. Спечелих конкурс за поста“, поясни актьорът с най-поразяващо сините очи. Надпреварата за мястото се провела на 31 март. Състезанието с кандидатите за шефския пост в общината минало в две части – тест и интервю. На него била допусната и още една кандидатка, но тя не се явила.

Постът началник на отдел „Култура и туризъм“ се овакантил, след като началничката му Стефка Григорова станала шефка на друга дирекция в общината.

„Твърде рано е да споделям идеи за развитието на отдела, на който съм назначен за ръководител. Реално са минали два дни. И не че нямам идеи, но сега работим в извънредно положение и това носи известни ограничения. Нека да бъде свалена карантината заради коронавируса и обществото да се върне към обичайния си начин на живот. Тогава ще мога да обявя повече подробности, което ще стане след съгласуване с ръководството, каквито са правилата в общината“, обясни Плачков.

Длъжността началник на отдел „Култура и туризъм“, съгласно приетата структура на общинската администрация и утвърдена служебна характеристика, е под прякото ръководство на шефа на дирекция „Хуманитарни дейности“. Основната й цел е да подпомага кмета и ръководството на общината чрез дейности по планиране, организиране и провеждане на културните и туристическите изяви на територията на Община Плевен, пише България днес.

В края на миналата година Веселин Плачков и Мариана Попова се изнесоха от София и се установиха в Плевен. Новото амплоа на актьора като общински шеф идва месеци след като той стана един от екранните любимци на публиката заради превъплъщението му в ролята на Киро Християнина в тв сериала „Пътят на честта“.

Top
>